Cină delicioasă cu cartofi și carne tocată – Aveți nevoie de 1 kg cartofi, 500g carne tocată, 2 cepe, 600 ml smântână, 1 roșie și…

Ingrediente necesare:

  • 1 kg cartofi fierți
  • 500 g carne tocată
  • 2 cepe
  • 4 linguri ulei
  • Sare, piper, condimente după gust
  • 600 ml smântână/ lapte
  • 1 lingură unt
  • 3 linguri ulei
  • 3 căței usturoi
  • 1 lingură făină
  • Curry – opțional
  • 80 g brânză Cheddar
  • 1 roșie

Mod de preparare:

Într-o tigaie cu 4 linguri de ulei încins, călim carnea împreună cu ceapa tocată mărunt. Condimentăm și amestecăm. Curățăm cartofii fierți, îi tăiem în rondele.

Ungem cu unt sau cu ulei un vas yena și punem un strat de rondele de cartofi în el. Peste cartofi întindem uniform carnea și punem încă un rând de cartofi.

Încingem 3 linguri de ulei într-o tigaie, adăugăm usturoiul tocat mărunt și prăjim ușor. Presărăm și făina și amestecăm continuu până făina devine aurie. (la foc mic)

Amestecând continuu, adăugăm și smântâna (sau laptele) și fierbem până sosul se îngroașă. Adăugă sare, condimente, curry și amestecăm bine cu un tel. Turnăm sosul peste stratul superior de cartofi, acoperim totul cu brânză rasă. Punem piper și rondelele de roții. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 30 de minute.

Savurați cu poftă! Poftă bună!