Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Bomboane de casă Kinder Bueno – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 150 g biscuiți
- 50 g alune de pădure
- 150 g unt
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 250 g mascarpone
- 250 g cremă de alune
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 400 g ciocolată cu lapte
- 25 ml ulei de floarea soarelui
- 50 g ciocolată neagră (pentru decor; opțional)
Mod de preparare:
Topește untul într-o cratiță la foc mic. Mărunțește fin biscuiții și pune-i într-un bol împreună cu untul topit și alunele. Amestecă până la omogenizare.
Întinde aluatul într-o formă de tort cu inel detașabil tapetată cu hârtie de copt. Presează bine cu o lingură și pune la frigider.
Pune mascarpone împreună cu crema de alune într-un bol adânc. Mixează timp de 1 minut până devine neted.
Întinde amestecul de alune peste aluat și pune tava în congelator până se întărește. După ce s-a întărit, taie în bucăți.
Topește ciocolata neagră pe bain-marie și pune-o într-un pos de patiserie. Topește ciocolata cu lapte împreună cu un strop de ulei de floarea soarelui pe bain-marie.
Scufundă bomboanele în ciocolata topită și pune-le pe un grătar. Decorează cu ciocolata neagră din poș.
Savurați cu poftă! Poftă bună!