Ingrediente necesare:
🔸 Pentru blatul de bază:
🥚 2 ouă
🧂 Un praf de sare
🍬 70 g zahăr
🍯 1 lingură miere
🧈 20 g unt
🥛 30 ml lapte
🌾 65 g făină
🍫 10 g cacao
Mixăm spumă ouăle împreună cu un praf de sare și zahărul. Încorporăm pe rând mierea, untul topit, laptele. La final încorporăm făina cernută împreună cu pudra de cacao.
Transferăm într-o tavă de 22 cm tapetată cu hârtie de copt și coacem în cuptor preîncălzit la 170°C timp de aproximativ 25 de minute.
🔸 Pentru aluatul de clătite:
🌾 180 g făină
🍫 35 g cacao
🧂 Un praf de sare
🍬 10 g zahăr
🥚 3 ouă
🥛 260 g lapte cald
💧 160 g apă fierbinte
🍯 60 g miere lichidă
🌻 25 g ulei vegetal
Cernem făina și pudra de cacao într-un bol. Adăugăm sare, zahăr și amestecăm.
Adăugăm ouăle, laptele cald și apa fierbinte (treptat), mierea, uleiul și amestecăm până la omogenizare.
Strecurăm, acoperim cu folie alimentară și lăsăm la odihnit 20 de minute.
Prăjim clătitele pe ambele părți în tigaie unsă, la foc mediu
🔸 Pentru cremă:
🧀 250 g cremă de brânză
🍬 45 g zahăr pudră
🥣 150 g iaurt grecesc gros
🥛 250 g frișcă 33%
🍬 45 g zahăr pudră
🍯 20 g miere lichidă
Amestecăm crema de brânză cu zahărul pudră (45 g) și iaurtul. Mixăm frișca împreună cu zahărul pudră (45 g) după care o adăugăm în cremă împreună cu mierea și mixăm până la omogenizare.
🔸 Asamblare:
Luăm prima clătită și ungem toată suprafața cu cremă. Pliem în două, ungem o parte cu cremă și pliem din nou. Procedăm la fel cu toate clătitele. Întindem un strat de cremă pe fiecare clătită (la mijloc, pe lungime).
Ungem blatul cu un strat de cremă.
Rulăm prima clătită pregătită. Când obținem un rulou, îl punem pe marginea unei alte clătite și rulăm din nou. Procedăm la fel cu încă o clătită.
Punem ruloul în mijlocul blatului uns și începem să lipim fiecare clătită în straturi succesive de jur împrejur. (clătitele se vor lipi unele de altele pentru că le-am uns cu cremă după ultima împăturire)
❄️ Se lasă la frigider 3–4 ore sau ideal peste noapte pentru a se înmuia complet. Se pudrează cu zahăr pudră înainte de servire.