kiloRețete
vineri, iunie 13, 2025
kiloRețete
No Result
View All Result

Tort spirală din clătite, cremă fină și blat de cacao

Tort spirală din clătite, cremă fină și blat de cacao

Ingrediente necesare:

🔸 Pentru blatul de bază:

🥚 2 ouă
🧂 Un praf de sare
🍬 70 g zahăr
🍯 1 lingură miere
🧈 20 g unt
🥛 30 ml lapte
🌾 65 g făină
🍫 10 g cacao

Mixăm spumă ouăle împreună cu un praf de sare și zahărul. Încorporăm pe rând mierea, untul topit, laptele. La final încorporăm făina cernută împreună cu pudra de cacao.

Transferăm într-o tavă de 22 cm tapetată cu hârtie de copt și coacem în cuptor preîncălzit la 170°C timp de aproximativ 25 de minute.

🔸 Pentru aluatul de clătite:

🌾 180 g făină
🍫 35 g cacao
🧂 Un praf de sare
🍬 10 g zahăr
🥚 3 ouă
🥛 260 g lapte cald
💧 160 g apă fierbinte
🍯 60 g miere lichidă
🌻 25 g ulei vegetal

Cernem făina și pudra de cacao într-un bol. Adăugăm sare, zahăr și amestecăm.

Adăugăm ouăle, laptele cald și apa fierbinte (treptat), mierea, uleiul și amestecăm până la omogenizare.

Strecurăm, acoperim cu folie alimentară și lăsăm la odihnit 20 de minute.

Prăjim clătitele pe ambele părți în tigaie unsă, la foc mediu

🔸 Pentru cremă:

🧀 250 g cremă de brânză
🍬 45 g zahăr pudră
🥣 150 g iaurt grecesc gros
🥛 250 g frișcă 33%
🍬 45 g zahăr pudră
🍯 20 g miere lichidă

Amestecăm crema de brânză cu zahărul pudră (45 g) și iaurtul. Mixăm frișca împreună cu zahărul pudră (45 g) după care o adăugăm în cremă împreună cu mierea și mixăm până la omogenizare.

🔸 Asamblare:

Luăm prima clătită și ungem toată suprafața cu cremă. Pliem în două, ungem o parte cu cremă și pliem din nou. Procedăm la fel cu toate clătitele. Întindem un strat de cremă pe fiecare clătită (la mijloc, pe lungime).

Ungem blatul cu un strat de cremă.

Rulăm prima clătită pregătită. Când obținem un rulou, îl punem pe marginea unei alte clătite și rulăm din nou. Procedăm la fel cu încă o clătită.

Punem ruloul în mijlocul blatului uns și începem să lipim fiecare clătită în straturi succesive de jur împrejur. (clătitele se vor lipi unele de altele pentru că le-am uns cu cremă după ultima împăturire)

❄️ Se lasă la frigider 3–4 ore sau ideal peste noapte pentru a se înmuia complet. Se pudrează cu zahăr pudră înainte de servire.

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Desert cu lapte și Nesquik – Turnat în sticlă, fără coacere
Fără categorie

Desert cu lapte și Nesquik – Turnat în sticlă, fără coacere

Cremă de mere cu lapte și frișcă – Aromată și răcoritoare
Fără categorie

Cremă de mere cu lapte și frișcă – Aromată și răcoritoare

Prăjitură cu mere și cremă de vanilie
Fără categorie

Prăjitură cu mere și cremă de vanilie

Tort cu căpșuni și cremă de vanilie
Fără categorie

Tort cu căpșuni și cremă de vanilie

Cheesecake fără coacere cu Nutella
Fără categorie

Cheesecake fără coacere cu Nutella

Desert cu fructe, iaurt și strat de ciocolată – fără coacere
Fără categorie

Desert cu fructe, iaurt și strat de ciocolată – fără coacere

Next Post
Desert cu fructe, iaurt și strat de ciocolată – fără coacere

Desert cu fructe, iaurt și strat de ciocolată – fără coacere

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Tort cu cremă de smântână și nuci – Rețetă delicioasă, fără coacere
Fără categorie

Tort cu cremă de smântână și nuci – Rețetă delicioasă, fără coacere

Una din cele mai reușite rețete de pandișpan – Pandișpan de ciocolată moale și pufos
Dulciuri și prăjituri

Una din cele mai reușite rețete de pandișpan – Pandișpan de ciocolată moale și pufos

Cea mai fină și cea mai delicată prăjitură cu brânză dulce – Se face din 4 ouă, 200g brânză vaci, 120g zahăr, 120g făină și 250 ml frișcă
Rețete

Cea mai fină și cea mai delicată prăjitură cu brânză dulce – Se face din 4 ouă, 200g brânză vaci, 120g zahăr, 120g făină și 250 ml frișcă

Murături asortate la borcan – Nici nu vă imaginați ce bine merg lângă fripturică… Un deliciu!
Fără categorie

Murături asortate la borcan – Nici nu vă imaginați ce bine merg lângă fripturică… Un deliciu!

Tort diplomat – Clasic, ușor, delicios, răcoritor
Dulciuri și prăjituri

Tort diplomat – Clasic, ușor, delicios, răcoritor

Salată de gogonele la borcan, pentru iarnă – Doamne, Doamne, ce bunătate!
Fără categorie

Salată de gogonele la borcan, pentru iarnă – Doamne, Doamne, ce bunătate!

Ustensile pentru gătit

Cutite profesionale
  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate