Ingrediente necesare:
- 7 roșii medii
- 150 g orez
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- 1 ardei roșu
- 1 legătură mărar
- Ulei
- Sare și piper
Mod de preparare:
Pregătim roșiile: tăiem un capac și scoatem miezul cu o lingură.
Tocăm legumele în cubulețe mici ( ceapa și ardeii ).
Le adăugăm într-o tigaie cu ulei încins și le călim până încep să se înmoaie. Apoi, adăugăm și orezul spălat și amestecăm, adăugând și o cană de apă fierbinte.
Fierbem timp de 10 minute, la foc mediu, apoi când orezul este pe jumătate fiert, punem jumătate din cantitatea de miez de roșii. Amestecăm și mai fierbem până sucul roșiilor este absorbit de orez. Oprim apoi focul, adăugăm mărarul tocat mărunt, sarea și piperul și amestecăm bine.
Umplem apoi roșiile cu această umplutură, apoi așezăm și capacele deasupra.
Așezăm roșiile umplute într-un vas termorezistent, adăugăm un pic de ulei și restul miezului de roșii condimentat cu sare și cu piper.
Dăm vasul la cuptorul preîncălzit la foc mediu, pentru aproximativ 30-40 de minute.
Să le savurați cu poftă! Poftă bună!
Rețetă preluată de pe www.barbatlacratita.ro