Ingrediente necesare pentru aluat:
- 300 g făină
- 150 g margarină
- 3 linguri zahăr
- 1 plic praf de copt sau 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1 gălbenuș de ou
- 2-3 linguri smântână
Ingrediente necesare pentru crema de brânză:
- 1 kg brânză de vaci
- 200 g zahăr
- 3 plicuri zahăr vanilat
- 3 gălbenușuri de ou
- Coaja rasă de la 1 lămâie
- 100 g stafide – opțional
- 1 budincă de vanilie amestecată cu 50 ml de lapte
Ingrediente necesare pentru bezea:
- 4 albușuri de ou
- 10 linguri zahăr
Mod de preparare:
Din ingredientele pentru aluat, facem o foaie pe care o întindem ș o punem într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină. Dăm tava la cuptor și când aluatul este semicopt, îl scoatem.
Peste acest aluat semicopt, întindem uniform crema de brânză făcută prin amestecarea ingredientelor de mai sus. Dăm tava înapoi la cuptor până crema se leagă și se întărește puțin, apoi scoatem iar tava și punem deasupra cremei bezeaua făcută din cele 4 albușuri și 10 linguri de zahăr.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!
Rețeta aparține dnei. Cristina Brejan și a fost preluată cu acord expres, de pe blogul personal.
Discussion about this post