Prăjitură franțuzească – Prăjitură fină cu foi de cacao, cremă de vanilie, cremă de cocos și glazură de ciocolată

Prăjitură fină cu foi de cacao, cremă de vanilie, cremă de cocos și glazură de ciocolată

Ingrediente necesare pentru foi:

  • 150 g zahăr
  • 300 g făină
  • 150 g unt
  • 2 linguri pudră de cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 200 ml smântână

Ingrediente necesare pentru spuma de cocos:

  • 250 g zahăr
  • 6 albușuri
  • 150 g fulgi de cocos
  • Vișine din vișinată

Ingrediente necesare pentru crema de vanilie:

  • 1 plic budincă de vanilie
  • 6 gălbenușuri
  • 250 g zahăr
  • 500 ml lapte
  • 1 linguriță gelatină hidratată un puțină apă
  • 250 ml frișcă lichidă

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • 4-5 linguri frișcă lichidă
  • 200 g ciocolată neagră
  • Ciocolată albă sau fulgi de cocos

Mod de preparare:

Începem cu foile: într-un bol, mixăm zahărul și untul, apoi adăugăm smântâna și la final făina amestecată cu pudra de cacao și cu praful de copt. Dăm aluatul astfel obținut la frigider pentru 1-2 ore.

După cele 1-2 ore, cu mâinile înfăinate, scoatem aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină și îl împărțim în două părți egale.

Întindem prima foaie ( se lucrează destul de greu cu ele ), apoi o punem în tava tapetată cu hârtie de copt. Peste foaie întindem uniform umplutura de cocos, așezăm vișinele  apoi punem și a doua foaie, pe care o înțepăm din loc în loc cu o furculiță.

Pentru umplutura de cocos, mixăm albușurile spumă tare, adăugând treptat și zahărul. La final, încorporăm fulgii de cocos cu ajutorul unei spatule de silicon.

Dăm prăjitura la cuptorul preîncălzit pentru 20-30 de minute, aproximativ, până trece testul cu scobitoarea.

Pentru crema de vanilie, într-o cratiță mixăm spumă gălbenușurile împreună cu zahărul, apoi adăugăm praful de budincă și laptele fierbinte.

Punem cratița pe foc mic și amestecăm continuu până crema se îngroașă. Când acest lucru s-a întâmplat, luăm cratița de pe foc,  adăugăm gelatina hidratată, amestecăm bine și lăsăm să se răcească.

Într-un bol separat, batem frișca spumă tare, apoi adăugăm treptat și crema răcită ( dar nu rece de tot ).

Întindem crema astfel obținută peste prăjitură, apoi o dăm la frigider pentru 2 ore.

După cele două ore, scoatem prăjitura din frigider și o glazurăm cu ciocolată topită.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!

Rețeta aparține dnei. Cristina Brejan și a fost preluată cu acord expres, de pe blogul personal.