Ingrediente:

  • 250g făină
  • 220g zahăr
  • 200g unt
  • 500 ml smântână
  • 2 ouă
  • 10 g zahăr vanilat
  • 2 linguri amidon

Mod de preparare:

1. Batem ouăle cu 150 de grame de zahăr tos și 10 grame zahăr vanilat. Adăugăm apoi amidonul și smântâna. Pregătim crema, la foc mic, amestecând constant până când devine densă.

2. În crema ușor răcită, adăugăm 50 de grame de unt moale și mixăm bine, până la omogenizare… Acoperim vasul cu folie de plastic și îl punem la frigider, până când crema se răcește complet…

3. Amestecăm făina cu 70 de grame de zahăr și 150 de grame de unt. Gătim amestecul într-o tigaie uscată, la foc mic, până când obținem o culoare omogenă, plăcută…

4. Acoperim o tavă cu hârtie de copt și tapetăm cu puțin ulei. Așezăm uniform un strat din aluatul uscat (făină, zahăr, unt). Pe deasupra, distribuim uniform 2 linguri din crema pregătită anterior. Procedăm la fel până terminăm toate ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie unul de cremă.

5. Punem tortul la frigider pentru 6-8 ore. Înainte de servire, decorăm cu ciocolată dată prin răzătoare, fructe de pădure sau pudră de cacao.

Poftă bună!