Rețetă pas cu pas – Langoși de casă cu usturoi, smântână și cașcaval – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 320 g făină
- 4 linguri lapte
- 12 g drojdie
- puțină sare
- 200 ml lapte
- 500 ml ulei
- 240 g smântână
- 4 căței de usturoi și puțin ulei
- 170 g brânză (Gouda)
Mod de preparare:
Puneți făina într-un bol, faceți o adâncitură în mijloc. Dizolvați drojdia în 3 – 4 linguri de lapte călduț și turnați-o în adâncitură. Amestecați cu puțină făină pentru a forma un pre-aluat.
Acoperiți și lăsați să crească într-un loc călduros timp de 15 minute.
După 15 minute adăugați sarea și treptat aproximativ 200 ml de lapte călduț în timp ce frământați până obțineți un aluat ferm de pâine. Acum presărați aluatul cu puțină făină, acoperiți-l și lăsați-l să crească într-un loc călduros timp de aproximativ 35 de minute.
Formarea și Prăjirea:
Împărțiți aluatul în 6 bucăți, formați-le în bile și trageți-le de mână pentru a forma turtițe subțiri, având grijă ca marginea să fie puțin mai groasă decât mijlocul. Încingeți uleiul într-o tigaie antiaderentă și prăjiți langoșii până devin maro deschis, aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte.
Prepararea Garniturii:
Turnați smântâna într-un bol, amestecați până devine netedă și condimentați cu puțină sare.
La final, pentru mujdeiul de usturoi, curățați usturoiul, presați-l într-un bol mic și adăugați puțin ulei. Dați brânza pe răzătoare.
Serviți langosii cât mai calzi posibil. Pur și simplu ungeți cu mujdei și smântână și presărați cu brânză rasă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!