Ingrediente:
- 150 ml ulei
- 200 g zahăr
- 1 linguriță oțet
- 1 linguriță bicarbonat
- 100 ml apă minerală
- 500 g făină
Ingrediente pentru umplutură:
- 1 kg mere
- 200 g zahăr
- zahăr pudră
- scorțișoară
Mod de preparare:
1. Într-un bol, adăugăm toate ingredientele pentru aluat. Amestecăm bine, cu ajutorul unui mixer, până la omogenizare.
2. Întindem jumătate de aluat într-o foaie subțire, pe care o așezăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.
3. Cu ajutorul unui cuțit, curățăm merele și le spălăm. Le dăm prin răzătoarea mare le așezăm într-un bol. Adăugăm scorțișoara, zahărul vanilat și punem la amestecul la călit câteva minute.
4. Turnăm umplutura pe foaia de aluat. Pe deasupra, așezăm a 2-a foaie de aluat și coacem la temperatura de 175 de grade, timp de 35 de minute.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!