Daca vrei sa prepari rapid un sos gustos, inceara aceasta reteta. Sosul de rosii si ardei are un gust delicios si poate fi adaugat in sandvisuri, paste, orez, etc.
Ingrediente (pentru 14 borcane de 200 ml):
- 2 kg rosii, 2 cepe, 4 ardei rosii, 2 ardei galbeni
- 4 catei de usturoi, 2 linguri sare
- Jumatate lingurita piper negru macinat, 1 lingurita boia de ardei iute
- 2 lingurite oregano uscat, 2 lingurite maghiran, 4 linguri otet 10%
- 2 linguri zahar, 2 linguri ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Decojeste ceapa si usturoiul. Toaca-le marunt.
Spala ardeii, scoate-le semintele si apoi taie-i cubulete.
Spala apoi rosiile, decojeste-le si taie-le in bucatele.
Pune o cratita cu putin ulei de floarea soarelui pe foc. Cand uleiul se incinge, caleste ceapa. Adauga apoi usturoiul si ardeii. Lasa cratita pe foc timp de cateva minute. Amesteca frecvent.
Adauga apoi rosiile si gateste tot amestecul timp de aproximativ 1 ora. Lasa amestecul sa se raceasca usos. Adauga sare, piper, boia de ardei dulce, oregano, maghiran, zahar si otet.
Pune din nou sosul pe foc si lasa-l la fiert aproximativ 1 ora pentru ca excesul de apa sa se evapore, iar sosul sa otina consistenta potrivita.
Dupa ce sosul a fiert, toarna-l in borcane.
Pune borcanele cu sos intr-o oala pe fundul careia ai pus cateva carpe de bucatarie. Toarna apa in oala cat sa ajunga pana la gura borcanelor.
Dupa ce apa incepe sa fiarba, trebuie sa mai lasi oala pe foc aproximativ 15 minute. Scoate apoi borcanele din oala si lasa-le sa se raceasca.
Depoziteaza borcanele cu sos de rosii si ardei in camara.
Pofta buna!
Discussion about this post