Rețetă cu imagini, pas cu pas – Minciunele fragede și delicioase – Minciunele cu smântână – Desert tradițional
Ingrediente necesare:
- 500 g făină
- 4 gălbenușuri
- 200 g smântână 30% (aproximativ)
- 1 lingură oțet
Mod de preparare:
Punem făina într-un bol, adăugăm gălbenușurile și amestecăm.
Adăugăm smântâna, amestecăm un pic după care adăugăm și oțetul. Frământăm cu mâna după care transferăm aluatul pe suprafața de lucru.
Frământăm timp de 10 minute, punem aluatul înapoi în bol și îl lăsăm deoparte pentru 30 de minute, acoperit cu folie alimentară.
Tăiem aluatul bucăți, întindem, decupăm minciunelele.
Le prăjim în baie de ulei încins până se rumenesc frumos pe ambele părți.
Le scoatem pe prosoape de hârtie după care le transferăm pe o farfurie și le pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!