Rețetă pas cu pas, cu imagini – Prăjitură simplă și delicioasă, bogată în ciocolată – Negresă cu glazură de ciocolată
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 4 căni făină
- 2 căni zahăr pudră
- 2 ouă
- 2 linguri pudră de cacao
- Jumătate cană ulei
- 2 căni lapte
- 1 borcan de 300 ml dulceață de prune
- 2 lingurițe bicarbonat de sodiu
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 125 g unt
- 1 lingură pudră de cacao
- 2 linguri lapte
- 3 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Cernem făina într-un bol, adăugăm zahărul pudră. Adăugăm ouăle, pudra de cacao, bicarbonatul, laptele, uleiul, dulceața și mixăm foarte bine, până la omogenizare.
Tapetăm o tavă de 36×24 cm cu hârtie de copt și turnăm aluatul în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 50-60 minute.
Pentru glazură, punem într-o cratiță untul. Adăugăm zahărul pudră, pudra de cacao, laptele și punem pe foc mic.
Amestecăm până la omogenizare după care turnăm glazura deasupra prăjiturii din tavă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!