Pui delicios la cuptor, cu portocale – Marinada este excelentă, o să vă placă mult rețeta – Pentru a pregăti și voi această bunătate, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente:
- 1,5 kg carne de pui
- 4 portocale
- 3 linguri zahăr
- 3 linguri sos de soia
- 2 linguri muștar
- 4 căței de usturoi
- 1-2 linguri apă
- sare, piper, condimente
Mod de preparare:
1. Tăiem puiul bucățele, îl spălăm bine apoi îl lăsăm la uscat…
2. Într-un bol separat, amestecăm muștarul cu usturoiul și sosul de soia. Condimentăm cu sare și piper. Marinăm carnea cu sosul obținut.
3. Decojim portocalele. 2 portocale le tăiem felii, iar 2 cubulețe. Coaja de la o portocală o tăiem felii subțiri.
4. Amestecăm zahărul cu apa. Adăugăm coaja și portocalele tăiate cubulețe. Fierbem amestecul timp de 2 minute, pe foc mic. Scurgem marinada și repartizăm amestecul rămas pe fundul unei tăvi…
5. Așezăm carnea în tavă iar pe deasupra adăugăm uniform portocalele tăiate felii.
6. Coacem carnea la temperatura de 200 de grade, timp de 40 minute.
Poftă bună!