Rețetă cu imagini, pas cu pas – Cotlet de porc la tigaie (cu bacon, cașcaval, ceapă și smântână) – Rețeta ideală pentru o masă rapidă și gustoasă
Ingrediente necesare:
- 600 g cotlet de porc (6 felii)
- 150 g bacon
- 1 cană făină
- 1 lingură boia de ardei dulce
- Sare și piper după gust
- 200 g smântână
- 2 linguri ulei
- 1 ceapă roșie medie
- 150 g cașcaval
- 100 ml vin alb
Mod de preparare:
Frăgezim ușor feliile de carne. Amestecăm făina cu boiaua. Condimentăm feliile de carne cu sare și piper după care le dăm prin amestecul de făină.
Punem fâșiile de bacon într-un vas termorezistent după care punem carnea deasupra. Trecem ceapa prin răzătoare și o amestecăm cu smântâna și uleiul. Adăugăm și sare și piper.
Turnăm vinul peste feliile de carne după care ungem cu amestecul de smântână. Deasupra punem cașcavalul ras. Acoperim vasul cu folie alimentară și îl dăm la cuptorul preîncălzit la 180-190 de grade pentru 30 de minute.
După 30 de minute, îndepărtăm folia și mai lăsăm carnea la cuptor pentru încă 10 minute.
La final, scoatem pe farfurie:
Savurați cu poftă! Poftă bună!