Rețetă pas cu pas, cu imagini – Chec răsturnat cu mere și nuci – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente Tavă cu Mere :
Ingrediente Aluat Chec:
Decor: zahăr pudră, ciocolată rasă, orice vrei (eu voi folosi ciocolată rasă)
Mod de preparare:
Tavă cu Mere: Unge tava cu unt, presară zahărul pe toată suprafața. Presară nuca pe toată suprafața.
Taie merele cuburi, adaugă zeama de lămâie peste, amestecă. Așază merele pe toată suprafața și lasă deoparte.
Aluat Chec: Separă albușurile de gălbenușuri și mixează spumă albușurile și sarea. Adaugă zahărul treptat și mixează până capătă consistența unei bezele lucioase.
Adaugă gălbenușurile și mixează până la omogenizare. Adaugă uleiul și omogenizează. Adaugă esența de vanilie, coaja de lămâie și omogenizează.
Cerne făina și adaugă praful de copt. Amestecă ușor, cu o spatulă, de jos în sus. Toarnă și nivelează compoziția în tava, peste mere.
Lasă la copt la cuptorul preîncălzit la 180°C/ treapta 3, timp de 40-45 min, sau până trece testul scobitorii (noi am lăsat 40 min.). Răstoarnă checul pe un platou și decorează cu ciocolată rasă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!