Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Cheesecake cu caramel, fără coacere – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente Bază de Biscuiți:
- 360 g biscuiți Lotus striviți (sau orice biscuiți)
- 90 g unt topit
Ingrediente (16 porții):
- 10 g gelatină + 100 ml apă caldă + 20-30 ml lapte cald
- 500 g cremă de brânză
- 400 g smântână de gătit (lichidă)
- 1 plic întăritor friscă
- 250 g caramel
- 100 g biscuiți Lotus (sau orice biscuiți) sfărâmați/tocați
Ingrediente Topping:
- 400 g caramel
Mod de preparare:
Bază de Biscuiți: Strivește biscuiții și adaugă untul, amestecă și așază biscuiții pe toată suprafața tăvii.
Presează ușor cu o lingură sau cu mâna și lasă la frigider.
Umplutură Cheesecake: Adaugă 100 ml apă caldă peste gelatină și lasă la hidratat 5-10min. Adaugă puțin lapte cald și amestecă până se topește gelatina.
Într-un bol mare, adaugă crema de brânză, smântâna lichidă, întăritorul pentru friscă și mixează. Adaugă caramelul, gelatina topită și mixează. Adaugă biscuiții sfărâmați și omogenizează.
Toarnă compoziția în tavă, peste blat, și lasă la frigider minim 5h. Decorează cu caramel și firimituri de biscuiți.
Savurați cu poftă! Poftă bună!