Cremă de ciocolată perfectă pentru torturi și prăjituri – Se prepară din 2 ouă, 100g unt, 200g mascarpone, 1 lingură pudră de cacao și…
Ingrediente necesare:
- 2 ouă
- 2 linguri făină
- 1 lingură pudră de cacao
- 3 linguri zahăr
- 200 ml lapte
- Vanilie după gust
- 100 g unt
- 200 g mascarpone
Mod de preparare:
Mixăm ouăle cu făina, pudra de cacao, vanilia și zahărul. Treptat turnăm și laptele fiert, amestecând continuu. Punem pe foc mic și amestecăm până se îngroașă. Luăm crema de pe foc și o amestecăm până se răcește.
Separat, mixăm untul spumă după care încorporăm în el mascarpone, mixând până la omogenizare. Adăugăm acest amestec în crema complet răcită și omogenizăm și dăm crema la frigider pentru 30 de minute. După 30 de minute, putem folosi crema pentru torturi și prăjituri.
Notă: pentru o cremă mai consistentă, se poate adăuga și o ciocolată neagră, cât încă crema este călduță. Se amestecă bine, până la omogenizare după care se lasă crema să se răcească complet și se reiau pașii de mai sus.
Bonus: altă rețetă de cremă delicioasă de ciocolată
Ingrediente necesare:
- 3 linguri amidon
- 5 linguri zahăr
- 100 g ciocolată neagră
- 5 gălbenușuri
- 500 ml lapte
Mod de preparare:
Mixăm gălbenușurile spumă. Încorporăm zahărul, amidonul și 2-3 linguri de lapte. Punem laptele rămas pe foc.
Când laptele fierbe, turnăm compoziția de gălbenușuri și amestecăm până la omogenizare. Adăugăm și ciocolata, mixăm și dăm crema la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!