Ingrediente:

  • 1 kg carne tocată de pui
  • 2 cepe
  • 1 ou de găină
  • 50 g cașcaval
  • 18 ouă de prepeliță
  • 100 g pesmeți
  • condimente pentru pui
  • o jumătate de linguriță praf de usturoi uscat
  • sare

Mod de preparare:

  • Ceapa se curăță și se taie mărunt, se amestecă, într-un bol adânc, împreună cu carnea tocată de pui, pesmeții, toate condimentele și sarea.
  • Se adugă un ou de găină, se amestecă bine compoziția și se trimite la frigider pentru o jumătate de oră.
  • După 30 de minute, amestecul de carne se împarte în 6 părți egale, se rostogolește în bile dense și se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  • Se presează bilele cu mâna, ulterior făcându-se, cu ajutorul unei linguri, în centrul fiecărei bile, câte o adâncitură.
  • Se dă tava la cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, pentru 15 minute.
  • Se scoate carnea din cuptor, iar peste fiecare cuibușor se presară puțin cașcaval dat prin răzătoare și deasupra se sparg câte 3 ouă de prepeliță.
  • Se dă din nou tava la cuptor pentru 15 – 20 minute.
  • Se servesc calde, împreună cu garnitura preferată.

Savurați cu poftă! Poftă bună!