kiloRețete
miercuri, mai 31, 2023
kiloRețete
No Result
View All Result

Rețetă asiatică de pateuri cu sos Bechamel – Samsa cu carne de vită

Rețetă asiatică de pateuri cu sos Bechamel – Samsa cu carne de vită

Samsa este un produs de patiserie umplut, de regulă, cu carne și cartofi, însă mix-ul ingredientelor poate varia după preferințe, de la tipul de carne utilizat, până la adăugarea de brânzeturi și alte tipuri de legume.

Datorită acestei rețete, acum puteți gusta o samsa tradițională în comfortul propriei case.

Până la urmă, ce poate fi mai gustos decât niște produse de patiserie umplute cu ingrediente simple, naturale și de cea mai bună calitate?

Ingrediente pentru aluat:

  • 2 pahare făină de grâu
  • 1 linguriță de drojdie uscată
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 pahar de lapte
  • ulei de floarea-soarelui

Ingrediente pentru umplutură:

  • 600 g carne tocată de vită
  • 1 ceapă
  • 4 cartofi
  • un praf de sare
  • piper negru măcinat
  • 50 g unt
  • 300 ml sos Bechamel
  • o jumătate de legătură de mărar
  • 1 lingură amidon de porumb

Ingrediente sos Bechamel:

  • 500 g lapte
  • 50 g făină
  • 50 g unt
  • nucsoara
  • cimbru
  • sare
  • piper

Prepararea sosului Bechamel:

  • Într-o cratiță se topește untul, la foc mic.
  • Se adaugă făina și se amestecă continuu până ce se obține o pastă omogenă.
  • Se adaugă treptat laptele, fără a se înceta amestecarea.
  • După ce făina s-a încorporat în amestec și compoziția a devenit omogenă, se condimentează cu puțină nucșoară și puțin cimbru, sare și piper.
  • Se continuă fierberea sosului, la foc mic, până ce compoziția se va îngroșa. În tot acest timp se va amesteca continuu.
  • După ce sosul s-a îngroșat, se oprește focul și se lasă la răcit.

Prepararea aluatului:

  • Într-un bol adânc se cerne făina împreună cu praful de copt.
  • Se adaugă drojdia uscată, zahărul, sarea, laptele și patru linguri de ulei de floarea-soarelui și se frământă aluatul.
  • Aluatul obținut se acoperă cu un prosop sau folie alimentară și se lasă să se odihnească, la temperatura camerei, pentru o jumătate de oră.

Prepararea umpluturii:

  • Se curăță cartofii și se pun la fiert.
  • Cartofii fierți se pisează împreună cu 50 g unt, se adaugă mărarul tocat și se amestecă bine.
  • Ceapa se curăță, se mărunțește și se călește într-o tigaie cu puțin ulei.
  • După ce aceasta devine transparentă, se adaugă carnea tocată și se amestecă bine compoziția.
  • Se continuă gătirea până când carnea este gata, apoi se adaugă 300 ml de sos Bechamel, se condimentează cu sare și piper și se amestecă bine.

Asamblarea pateurilor:

  • Se transferă aluatul pe suprafața de lucru, pudrată în prealabil cu făină, și se împarte în 9 părți egale.
  • Se modelează fiecare bucată de aluat sub formă sferică, se acoperă cu un prosop curat și uscat și se lasă aproximativ 15 minute, la temperatura camerei, astfel încât aluatul să-și dubleze volumul.
  • După 15 minute, se ia fiecare sferă de aluat, se presară cu făină și amidon de porumb și se întinde, cu ajutorul sucitorului, într-o turtă subțire.
  • Cu ajutorul unei pensule de silicon se unge mijlocul turtei cu un pic de unt topit și se întoarce pe partea cealaltă.
  • În centrul turtei se pune o lingură de piure de cartofi cu mărar, iar deasupra se aranjează o lingură de umplutură de carne.
  • Se strâng marginile turtei împreună, rezultând o samsa sub formă de chiflă.
  • Se procedează similar cu celelalte 8 bucăți de aluat și umplutura pregătită.
  • Pateurile se aranjează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit la 190 grade Celsius.
  • Se țin la cuptor 30 – 40 minute, până când capătă o culoare maro-aurie apetisantă.

Se servesc calde sau reci și merg de minune cu sos de roșii condimentat cu usturoi și ierburi aromate.

Poftă bună!

Rețeta în imagini

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Cozonac Moldovenesc cu Nucă și Cacao – Cozonac Pufos și Fraged – Cozonac cu Rahat
Fără categorie

Cozonac Moldovenesc cu Nucă și Cacao – Cozonac Pufos și Fraged – Cozonac cu Rahat

Iahnie de fasole (de post) – Rețetă gustoasă și sățioasă – Nimeni nu refuză încă o porție
Fără categorie

Iahnie de fasole (de post) – Rețetă gustoasă și sățioasă – Nimeni nu refuză încă o porție

Rețetă de post – Ciorbă de fasole boabe – Rețetă ușoară și gustoasă – Șef Paul Constantin
Fără categorie

Rețetă de post – Ciorbă de fasole boabe – Rețetă ușoară și gustoasă – Șef Paul Constantin

Rețetă de post – Salată Orientală de post – Salată de cartofi și legume – Rețetă simplă și gustoasă
Fără categorie

Rețetă de post – Salată Orientală de post – Salată de cartofi și legume – Rețetă simplă și gustoasă

Rețetă de Post – Păstăi cu usturoi și mărar – Fasole verde cu usturoi – Rețeta perfectă pentru Postul Paștelui
Fără categorie

Rețetă de Post – Păstăi cu usturoi și mărar – Fasole verde cu usturoi – Rețeta perfectă pentru Postul Paștelui

Rețetă de Post – Ciorbă de cartofi cu dovlecel și fasole verde – Gustoasă și savuroasă
Fără categorie

Rețetă de Post – Ciorbă de cartofi cu dovlecel și fasole verde – Gustoasă și savuroasă

Next Post
Ardei copți la borcan, în marinadă cu usturoi, chilli și busuioc – Se pot servi după ce stau 6 ore la frigider

Ardei copți la borcan, în marinadă cu usturoi, chilli și busuioc - Se pot servi după ce stau 6 ore la frigider

Discussion about this post

RECOMANDĂRI /SUGESTII

O masă perfectă pentru întreaga familie – Chifteluțe de pui fine și suculente, în sos alb
Feluri principale

O masă perfectă pentru întreaga familie – Chifteluțe de pui fine și suculente, în sos alb

Chec de casă cu mere – Este prăjitura preferată a familiei, de la mic la mare
Fără categorie

Chec de casă cu mere – Este prăjitura preferată a familiei, de la mic la mare

Fără categorie

Rețeta clasică, originală, din caietele părinților – Prăjitura Televizor, aromată și delicată

Desert de casă rapid și aromat (la pahar) – Se prepară din 25g unt, 100g biscuiți, 150g brânză dulce, 150g frișcă, 50g zahăr pudră și 300g căpșuni
Fără categorie

Desert de casă rapid și aromat (la pahar) – Se prepară din 25g unt, 100g biscuiți, 150g brânză dulce, 150g frișcă, 50g zahăr pudră și 300g căpșuni

Un preparat gustos, fin și aromat – Inimi de pui cu ciuperci și ceapă și ciuperci, gata în doar 20 minute
Feluri principale

Un preparat gustos, fin și aromat – Inimi de pui cu ciuperci și ceapă și ciuperci, gata în doar 20 minute

Prăjitură cu blat de mac, cremă de lămâie și frișcă – Doamne, ce bunătate, un deliciu!
Fără categorie

Prăjitură cu blat de mac, cremă de lămâie și frișcă – Doamne, ce bunătate, un deliciu!

  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate