Cea mai bună rețetă pentru sarmale gustoase și aromate – Aveți nevoie de 700g carne tocată, 100g orez, 100g kaizer și…
Ingrediente necesare:
- 700 g carne tocată
- 1 varză murată
- 100 g kaizer
- 100 g orez
- 1 ceapă
- 2 căței usturoi
- 1 linguriță boia
- Foi dafin
- Sare și piper după gust
Mod de preparare:
Separăm frunzele de varză și decupăm cotorul. Tăiem mărunt usturoiul și ceapa și tocăm și cotoarele în cuburi mici.
Călim ceapa într-un pic de ulei încins. Când ceapa devine sticloasă, adăugăm și orezul și călim totul împreună, timp de 2-3 minute, amestecând continuu. Lăsăm să se răcorească.
Într-un bol amestecăm carnea tocată cu ceapa și orezul, condimentele și cubulețele de kaizer. După necesitate, adăugăm și un pic de apă.
Punem câte o lingură de umplutură pe fiecare foaie de varză și formăm sarmalele.
Pe fundul oalei punem un strat de varză tocată după care aranjăm sarmalele, adăugăm un pic de apă, foile de dafin și fierbem totul timp de 90 de minute, la foc mic.
Bonus: încă o rețetă de sarmale, puțin altfel
Ingrediente necesare:
- 500 g carne tocată amestec porc/vită
- 1 varză murată
- 2 cepe
- 200 g morcovi
- 500 ml piure de roșii sau bulion
- 100 g orez
- Sare, piper, boia, foi dafin și/sau condimentele preferate
Mod de preparare:
Pentru umplutură, călim ceapa tocată mărunt într-un pic de ulei încins. Adăugăm carnea tocată, amestecăm și călim totul împreună până carnea începe să-ți schimbe culoarea. Adăugăm orezul (spălat în apă rece), amestecăm și călim timp de câteva minute după care adăugăm sare și piper după gust.
Pentru sos, tocăm mărunt ceapa rămasă și dăm morcovii pe răzătoare. Călim ceapa timp de câteva minute, adăugăm morcovii și amestecăm. Călim timp de 2-3 minute după care adăugăm și piureul de roșii și fierbem totul împreună timp de 5 minute.
Separăm foile de varză și tăiem cotorul. Punem câte o lingură de umplutură pe fiecare foaie de varză și formăm sarmalele.
Pe fundul oalei punem un strat de varză tocată după care aranjăm un rând de sarmale. Turnăm un pic de sos deasupra lor, punem încă un rând de sarmale și repetăm straturile.
Notă: printre sarmale punem și varza tocată.
Ultimul strat va fi cel de sos care va acoperi sarmalele complet. Dacă nu rămâne suficient sos, completăm cu apă. Acoperim oala cu staniol și o dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 90 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!