kiloRețete
miercuri, octombrie 4, 2023
kiloRețete
No Result
View All Result

Cea mai bună rețetă pentru sarmale gustoase și aromate – Aveți nevoie de 700g carne tocată, 100g orez, 100g kaizer și…

Cea mai bună rețetă pentru sarmale gustoase și aromate – Aveți nevoie de 700g carne tocată, 100g orez, 100g kaizer și…

Cea mai bună rețetă pentru sarmale gustoase și aromate – Aveți nevoie de 700g carne tocată, 100g orez, 100g kaizer și…

Ingrediente necesare:

  • 700 g carne tocată
  • 1 varză murată
  • 100 g kaizer
  • 100 g orez
  • 1 ceapă
  • 2 căței usturoi
  • 1 linguriță boia
  • Foi dafin
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Separăm frunzele de varză și decupăm cotorul. Tăiem mărunt usturoiul și ceapa și tocăm și cotoarele în cuburi mici.

Călim ceapa într-un pic de ulei încins. Când ceapa devine sticloasă, adăugăm și orezul și călim totul împreună, timp de 2-3 minute, amestecând continuu. Lăsăm să se răcorească.

Într-un bol amestecăm carnea tocată cu ceapa și orezul, condimentele și cubulețele de kaizer. După necesitate, adăugăm și un pic de apă.

Punem câte o lingură de umplutură pe fiecare foaie de varză și formăm sarmalele.

Pe fundul oalei punem un strat de varză tocată după care aranjăm sarmalele, adăugăm un pic de apă, foile de dafin și fierbem totul timp de 90 de minute, la foc mic.

Bonus: încă o rețetă de sarmale, puțin altfel

Ingrediente necesare:

  • 500 g carne tocată amestec porc/vită
  • 1 varză murată
  • 2 cepe
  • 200 g morcovi
  • 500 ml piure de roșii sau bulion
  • 100 g orez
  • Sare, piper, boia, foi dafin și/sau condimentele preferate

Mod de preparare:

Pentru umplutură, călim ceapa tocată mărunt într-un pic de ulei încins. Adăugăm carnea tocată, amestecăm și călim totul împreună până carnea începe să-ți schimbe culoarea. Adăugăm orezul (spălat în apă rece), amestecăm și călim timp de câteva minute după care adăugăm sare și piper după gust.

Pentru sos, tocăm mărunt ceapa rămasă și dăm morcovii pe răzătoare. Călim ceapa timp de câteva minute, adăugăm morcovii și amestecăm. Călim timp de 2-3 minute după care adăugăm și piureul de roșii și fierbem totul împreună timp de 5 minute.

Separăm foile de varză și tăiem cotorul. Punem câte o lingură de umplutură pe fiecare foaie de varză și formăm sarmalele.

Pe fundul oalei punem un strat de varză tocată după care aranjăm un rând de sarmale. Turnăm un pic de sos deasupra lor, punem încă un rând de sarmale și repetăm straturile.

Notă: printre sarmale punem și varza tocată.

Ultimul strat va fi cel de sos care va acoperi sarmalele complet. Dacă nu rămâne suficient sos, completăm cu apă. Acoperim oala cu staniol și o dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 90 de minute.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Pastă de ardei iuți și usturoi – Rețetă de Adjika – Sos picant și aromat, merită încercat – Rețetă pentru iarnă, fără fierbere
Fără categorie

Pastă de ardei iuți și usturoi – Rețetă de Adjika – Sos picant și aromat, merită încercat – Rețetă pentru iarnă, fără fierbere

Sos de roșii, ardei, mere și morcovi – Adjică moldovenească – Rețetă pentru iarnă
Fără categorie

Sos de roșii, ardei, mere și morcovi – Adjică moldovenească – Rețetă pentru iarnă

Concentrat de legume pentru iarnă – Vegeta de casă, fără chimicale
Fără categorie

Concentrat de legume pentru iarnă – Vegeta de casă, fără chimicale

Mazăre conservată pentru iarnă – Mazăre la congelator sau la borcan
Fără categorie

Mazăre conservată pentru iarnă – Mazăre la congelator sau la borcan

Varză murată pentru iarnă – Varză murată la borcan, în suc propriu
Fără categorie

Varză murată pentru iarnă – Varză murată la borcan, în suc propriu

Verdeață pentru iarnă – Iată cum se usucă verdețurile și cum se păstrează pentru iarnă
Fără categorie

Verdeață pentru iarnă – Iată cum se usucă verdețurile și cum se păstrează pentru iarnă

Next Post
Ștrudel cu umplutură delicioasă de vanilie – Se prepară din 12 foi de plăcintă, 200 ml iaurt, 1 litru de lapte, 3 ouă, 12 linguri zahăr și…

Ștrudel cu umplutură delicioasă de vanilie – Se prepară din 12 foi de plăcintă, 200 ml iaurt, 1 litru de lapte, 3 ouă, 12 linguri zahăr și...

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Prăjitura Banana Split – Rețetă pentru o prăjitură rapidă, ușoară și delicioasă, fără coacere
Dulciuri și prăjituri

Prăjitura Banana Split – Rețetă pentru o prăjitură rapidă, ușoară și delicioasă, fără coacere

Clătite din dovlecei și verdeață – Gustoase și sățioase, le fac aproape în fiecare săptămână
Fără categorie

Clătite din dovlecei și verdeață – Gustoase și sățioase, le fac aproape în fiecare săptămână

Un preparat gustos, fin și aromat – Inimi de pui cu ciuperci și ceapă și ciuperci, gata în doar 20 minute
Feluri principale

Un preparat gustos, fin și aromat – Inimi de pui cu ciuperci și ceapă și ciuperci, gata în doar 20 minute

Tochitură moldovenească – Tochitură cu mămăliguță, ouă ochiuri și brânză – Rețetă scrisă și VIDEO
Fără categorie

Tochitură moldovenească – Tochitură cu mămăliguță, ouă ochiuri și brânză – Rețetă scrisă și VIDEO

Melcișori aperitiv, cu gust de Pizza – Gustărica perfectă –  Se prepară din 800g făină, 3 ouă, 250 ml lapte, 50g unt și…
Fără categorie

Melcișori aperitiv, cu gust de Pizza – Gustărica perfectă – Se prepară din 800g făină, 3 ouă, 250 ml lapte, 50g unt și…

Prăjitură de casă fragedă, delicioasă și aromată – Prăjitură cu cremă fină de iaurt, un deliciu!
Fără categorie

Prăjitură de casă fragedă, delicioasă și aromată – Prăjitură cu cremă fină de iaurt, un deliciu!

  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate