🔸 Pentru aluatul de eclere:
🥛 110 g lapte
💧 110 g apă
🍬 15 g zahăr
🧂 Un praf de sare
🧈 105 g unt
🌾 135 g făină
🥚 4 ouă (posibil 5, dacă aluatul este prea gros)
🔸 Pentru cremă:
🧈 200 g unt (la temperatura camerei)
🥛 300 g lapte condensat (la temperatura camerei)
🔸 Pentru glazură:
🍫 120 g ciocolată
🌻 20 g ulei vegetal
Mod de preparare:
Punem laptele, apa, zahărul, sarea și untul într-o cratiță și aducem la fierbere.
Adăugăm făina dintr-o dată și amestecăm energic până când aluatul formează o crustă pe fundul vasului și se strânge într-o bilă.
Lăsăm să se răcească 5 minute. Încorporăm ouăle pe rând (4 sau 5 în total), mixând până obținem un aluat lucios și consistent.
Formăm eclere de 10–12 cm lungime pe hârtie de copt, le stropim ușor cu apă și le coacem la 170°C timp de 45 de minute fără ventilație. Le lăsăm să se răcească 15 minute.
Pentru cremă, mixăm untul moale după care încorporăm laptele condensat. Umplem eclerele cu această cremă.
Topim ciocolata împreună cu uleiul vegetal, glazurăm eclerele și le lăsăm la frigider timp de 15 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună! 🍫🥚🍰