Ingrediente necesare
- 500 grame făină
- 250 ml apă
- 25 grame drojdie proaspătă sau 1 plic drojdie uscată
- 30 ml ulei
- 1 linguriță de sare
- 1 linguriță de zahăr
- 1 gălbenuș de ou (pt uns)
Mod de preparare:
Pentru început, dizolvăm drojdia și zahărul în apă călduță și o adăugăm în mașina de pâine. Am pus uleiul, făina, sarea și am ales programul de frământat și dospit…
Dacă nu aveți mașină de făcut pâine, puneți făina într-un vas de plastic mai mare, dizolvați drojdia cu zahărul în apă, faceți o mică gaură în mijlocul făinii și turnați amestecul de apă și drojdie. Frământați până obțineți o compoziție omogenă…
După ce aluatul a prins consistență, adăugați uleiul, puțin câte puțin, până se incorporează tot…
Lăsați aluatul să se odihnească timp de 45-60 minute.
După acest timp, scoateți aluatul pe sufrața de lucru, unsă cu ulei. Împărțiți aluatul în 3 părți egale și formați suluri. Puneți-le într-un vas cât să stea fixe și să crească în înălțime mai mult decât în lățime…
Mai lăsați 30 minute la dospit, apoi ungeți cu gălbenuș de ou amestecat cu un pic de lapte. Băgați la cuptorul încins la 180 grade Celsius, pentru aprox. 30 minute…
Asta-i tot, e gata! Pâine caldă și foarte foarte bună!
Această compoziție merge și pentru varianta de chifle simple sau umplute… Eu le-am făcut cu brânză, simple, cu șuncă și cașcaval… voi le puteți face cu ce vă place…
Savurați cu poftă! Poftă mare!
Rețetă preluată cu acord expres, de pe blogul Retete a la Miki.