Turtă fragedă și gustoasă, la tigaie, gata imediat – Turtă aperitiv, mai bună decât pizza?
Ingrediente necesare:
- 2 crenvurști sau șuncă, salam etc.
- 5 cozi ceapă verde
- 1 morcov
- Mărar, pătrunjel după gust
- 300 g făină
- 200 ml apă
- 1 linguriță drojdie uscată
- Jumătate linguriță sare
- 50 ml ulei
- Semințe e susan alb/ negru după gust
Mod de preparare:
Tăiem crenvurștii și morcovul în cubulețe, mărunțim verdeața și ceapa verde și punem toate aceste ingrediente într-un bol mare. Adăugăm făina, drojdia uscată și amestecăm. treptat adăugăm și apa caldă, amestecând inițial cu lingura după frământând aluatul cu mâna.
Acoperim bolul cu un capac și lăsăm aluatul la dospit, la loc cald, timp de 20-30 de minute. Ulterior, îl transferăm pe suprafața de lucru presărată cu făină și îl frământăm un pic. Modelăm un baton pe care îl împărțim în 2 părți: 1/ 4 și 3/ 4. Tăiem partea mai mare de aluat în 6 bucăți egale din care formăm 6 biluțe.
Întindem biluțele sub formă de turte subțiri și rotunde. Ungem turta mare cu ulei, folosind pensula de silicon. Așezăm turtele mici în mijlocul turtei mari: le suprapunem, ungându-le cu ulei.
Îndoim marginile turtei mari spre interior, în așa fel încât să cuprindă marginile turtelor mici. Transferăm turta pe o tigaie unsă cu ulei, cu cusătura în jos. Presărăm și semințele deasupra și punem tigaia pe foc mediu. Acoperim cu capac și prăjim turta timp de 15-20 de minute, întorcând-o periodic ca să se rumenească uniform.
Savurați cu poftă! Poftă bună!