Tartă delicioasă cu caise și brânză dulce – Fragedă și cremoasă, se topește în gură – Pentru această rețetă deosebită, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente:
- 2 ouă
- 400 g brânză de vaci
- 600 g caise
- 10 g zahăr vanilat
- 120 g unt
- 220 g zahăr
- 300 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- sare
Mod de preparare:
1. Dăm untul înghețat prin răzătoarea mare. Îl amestecăm cu făina cernută și praful de copt. Adăugăm 100 grame de zahăr și sare. Amestecăm până când obținem un aluat sfărămicios. Îl punem la frigider pentru 15 minute…
2. Pentru umplutură, batem brânza de vaci cu ouăle. Adăugăm zahărul tos rămas și zahărul vanilat. Spălăm caisele, le tăiem în jumătăți și aruncăm sâmburii.
3. Într-o tavă de copt, turnăm uniform jumătate din cantitatea de aluat uscat. Pe deasupra, adăugăm umplutura de brânză, apoi acoperim cu caise. La final, repartizăm uniform aluatul uscat rămas.
4. Coacem la temperatura de 180 grade Celsius, timp de 45-50 minute.
Poftă bună!