Ingrediente necesare:

  • 25 g margarină
  • 200 făină
  • 6 g praf de copt
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 vârf de cuțit bicarbonat de sodiu
  • 1 praf sare

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 350 g brânză
  • Fructe ( cireșe, vișine, caise etc. )
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 ouă
  • 300 ml lapte
  • 25 g margarină

Mod de preparare:

Începem cu blatul: ungem foarte bine o tavă de 22*32 cm cu margarina.
Punem restul ingredientelor într-un bol și amestecăm foarte bine.
Transferăm uniform jumătate din cantitatea de amestec de făină în tavă.
Presărăm uniform și brânza în tavă și fructele, după care scorțișoara și zahărul vanilat.

Peste umplutură, presărăm uniform cantitatea rămasă din amestecul de făină.
Spargem ouăle într-un bol, adăugăm laptele și amestecăm până la omogenizare.
Turnăm acest amestec în tavă, după care răspândim și bucățelele de margarină în tavă.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius și coacem plăcinta timp de 50 de minute sau până se rumenește frumos.
Ulterior, lăsăm plăcinta să se răcorească în tavă.
Înainte de servire, o pudrăm cu zahăr pudră.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!