Rețetă pas cu pas, cu imagini – Chec pufos cu glazură de lămâie și caramel – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru caramel:
- 400 g lapte condensat
Ingrediente necesare pentru glazura de lămâie:
- 13 5g zahăr pudră
- 30 g zeamă de lămâie
- 4-5 picături esență migdale
Ingrediente necesare pentru chec:
- 4 albușuri
- un praf de sare
- 150 g zahăr
- 4 gălbenușuri
- 5 linguri ulei (50 g)
- 1-2 linguri caramel
- zeamă de la jumătate de lămâie
- coajă rasă de la o lămâie
- 3 linguri esență de vanilie (30 g)
- 1 plic praf de copt
- 200 g făină
Decor: alune de pădure coapte
Mod de preparare:
Pentru caramel: Într-o oală plină cu apă, la foc mic, fierbe conserva, fără etichetă, timp de 3 ore după care lasă la răcit în oală – fă asta cu o zi înainte.
Pentru glazura de lămâie: Adaugă zeama de lămâie și esența de migdale peste zahărul pudră.
Amestecă bine cu telul. Dacă e prea groasă, mai adaugă zeamă de lămâie (câte o linguriță, nu mai mult).
Pentru chec: Separă albușurile de gălbenușuri. Mixează spumă albușurile și sarea. Adaugă zahărul treptat și mixează până capătă consistența unei bezele lucioase.
Adaugă gălbenușurile și mixează. Adaugă uleiul și mixează. Adaugă caramelul și mixează. Adaugă zeama de lămâie, coaja de lămâie, esența de vanilie și mixează.
Cerne făina și praful de copt peste compoziție. Amestecă ușor, cu o spatulă, de jos în sus. Toarnă și nivelează aluatul în tava de chec. Lasă la copt la cuptorul preîncălzit la 165°C/ treapta 2, timp de 40-50 de minute, sau până trece testul scobitorii. (Noi am lăsat 40min + încă 10-15min).
Toarnă glazura de lămâie peste checul fierbinte. Întinde caramelul pe toată suprafața checului și decorează cu alune coapte.
Savurați cu poftă! Poftă bună!