kiloRețete
miercuri, octombrie 4, 2023
kiloRețete
No Result
View All Result

Rețetă de post – Cornulețe fragede de post (cu nucă și gem) – Se prepară din 400g făină, 200g ulei de cocos, 150g gem, 50g nucă și…

Rețetă de post – Cornulețe fragede de post (cu nucă și gem) – Se prepară din 400g făină, 200g ulei de cocos, 150g gem, 50g nucă și…

Ingrediente necesare:

  • 400 g făină
  • 200 g ulei de cocos ( sau de floarea soarelui )
  • 65 ml zeamă de lămâie + 65 ml apă
  • 6 g drojdie proaspătă sau 2 g drojdie uscată
  • 1 plic zahăr vanilat
  • coaja rasă de la 2 lămâi
  • 1 praf de sare

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 50 g nucă tocată mărunt
  • 150 g gem gros, de prune
  • 2 linguri nucă măcinată fin

Alte ingrediente:

  • 200-300 g zahăr pudră

Mod de preparare:

Într-un bol mare, punem uleiul, făina cernută, coaja de lămâie, sarea și amestecăm bine cu mâna. Când obținem o consistență ca de nisip, adăugăm drojdia proaspătă frecată în prealabil cu zahărul vanilat. Dacă folosim drojdie uscată, o amestecăm cu 1 linguriță de apă caldă și cu un pic de zahăr vanilat.

Adăugăm și zeama de lămâie strecurată și amestecăm cu ajutorul unei spatule de silicon până lichidul se încorporează. Aducând firimiturile în mijloc, compactăm aluatul, fără însă să frământăm. Aplatizăm aluatul astfel obținut, îl învelim în folie alimentară și îl dăm la frigider pentru cel puțin o oră.

Pentru umplutură, amestecăm nucile tocate cu 4 linguri de gem. În cazul în care umplutura rezultată este prea fluidă, adăugăm și 2 linguri de nuci măcinate foarte fin. Scoatem aluatul din frigider și îl împărțim în două.

Prima parte o punem pe suprafața de lucru, cealaltă o împachetăm înapoi în folie și o dăm la frigider. Punem bucata de aluat pe o coală de hârtie presărată cu făină, apoi o acoperim cu o altă bucată de hârtie de copt. Întindem aluatul cu sucitorul, la o grosime de 4 mm, în formă de disc.

Îndepărtăm hârtie de deasupra și începem să porționăm: tăiem aluatul în 4 sferturi pe care apoi le tăiem în 2 și încă o dată în 2. Astfel vom obține 16 triunghiuri. Punem pe fiecare triunghi câte o linguriță de umplutură, apoi rulăm cornulețele dinspre bază spre vârf.

Transferăm cornulețele pe o tavă mare tapetată cu hârtie de copt. Scoatem aluatul rămas din frigide și procedăm la fel și cu el. După ce am terminat de format cornulețele, dăm tăvile la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Între timp, preîncălzim cuptorul la 190 de grade Celsius. Dăm tăvile, pe rând, la cuptor, direct din frigider.

Coacem cornulețele timp de 25-30 de minute sau până se auresc ușor, fără să se rumenească. Imediat ce le scoatem din cuptor, le și tăvălim prin zahăr pudră.

Să le savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Pastă de ardei iuți și usturoi – Rețetă de Adjika – Sos picant și aromat, merită încercat – Rețetă pentru iarnă, fără fierbere
Fără categorie

Pastă de ardei iuți și usturoi – Rețetă de Adjika – Sos picant și aromat, merită încercat – Rețetă pentru iarnă, fără fierbere

Sos de roșii, ardei, mere și morcovi – Adjică moldovenească – Rețetă pentru iarnă
Fără categorie

Sos de roșii, ardei, mere și morcovi – Adjică moldovenească – Rețetă pentru iarnă

Concentrat de legume pentru iarnă – Vegeta de casă, fără chimicale
Fără categorie

Concentrat de legume pentru iarnă – Vegeta de casă, fără chimicale

Mazăre conservată pentru iarnă – Mazăre la congelator sau la borcan
Fără categorie

Mazăre conservată pentru iarnă – Mazăre la congelator sau la borcan

Varză murată pentru iarnă – Varză murată la borcan, în suc propriu
Fără categorie

Varză murată pentru iarnă – Varză murată la borcan, în suc propriu

Verdeață pentru iarnă – Iată cum se usucă verdețurile și cum se păstrează pentru iarnă
Fără categorie

Verdeață pentru iarnă – Iată cum se usucă verdețurile și cum se păstrează pentru iarnă

Next Post
Rețetă simplă (de post) – Lipii sau turte fără drojdie – Aveți nevoie de 500g făină, 250 ml apă, 25 ml ulei și 8g sare

Rețetă simplă (de post) - Lipii sau turte fără drojdie - Aveți nevoie de 500g făină, 250 ml apă, 25 ml ulei și 8g sare

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Cea mai gustoasă rețetă de sezon – Ardei grași prăjiți ușor în ulei, pentru iarnă, la borcan
Aperitive

Cea mai gustoasă rețetă de sezon – Ardei grași prăjiți ușor în ulei, pentru iarnă, la borcan

Prăjitură festivă cu nucă și gem – Prăjitură de casă ușor de preparat, cu ingrediente simple, la îndemână
Dulciuri și prăjituri

Prăjitură festivă cu nucă și gem – Prăjitură de casă ușor de preparat, cu ingrediente simple, la îndemână

Cel mai gustos sos pentru bucatele din carne – Adjika, sosul perfect, aromat și ușor picant
Fără categorie

Cel mai gustos sos pentru bucatele din carne – Adjika, sosul perfect, aromat și ușor picant

Rețetă rapidă, aromată și răcoritoare – Prăjitură cu iaurt și piersicuțe (din compot)
Rețete

Rețetă rapidă, aromată și răcoritoare – Prăjitură cu iaurt și piersicuțe (din compot)

Cubulețe cu brânză dulce – Fragede și delicioase, se topesc în gură – Rețetă rapidă
Rețete

Cubulețe cu brânză dulce – Fragede și delicioase, se topesc în gură – Rețetă rapidă

Prăjitură moale și pufoasă, cu fructe mici – Prăjitură de casă cu brânză dulce și fructe mici
Fără categorie

Prăjitură moale și pufoasă, cu fructe mici – Prăjitură de casă cu brânză dulce și fructe mici

  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate