Gogoșele cu brânză dulci – pufoase și delicioase
Ingrediente necesare:
- 300 g brânză de vaci
- 300 g făină
- 2 ouă
- zahăr vanilat, după gust
- 3-4 linguri zahăr
- 2 lingurițe praf de copt
- 1 praf de sare
- 1 praf de scorțișoară
- 1 praf de nucșoară
- ulei, pentru prăjit
Mod de preparare:
Trecem brânza prin sită. Separat, batem ouăle cu mixerul, adăugăm zahărul, continuând să amestecăm până obținem o textură spumoasă.
Amestecăm cele două compoziții.
Separat, amestecăm făina, sarea, praful de copt, nucșoara, vanilia și scorțișoară. Încorporăm treptat amestecul obținut cu cel de brânză, frământăm un aluat ușor lipicios și moale. Punem o cantitate generoasă de ulei într-o tigaie înaltă, punem tigaia pe foc.
Tapetăm o tavă de copt cu făină, pregătim o cană cu apă și o linguriță.
Înmuiem mâinile și lingurița în apă, luăm o cantitate mică de aluat și modelăm gogoșii, apoi le punem în tava înfăinată.
Prăjim gogoșii în uleiul încins, întorcându-le pe toate părțile, până se rumenesc frumos.
Scoatem pe un prosop de hârtie iar după ce se răcesc, presărăm cu zahăr pudră și servim cu dulceață de zmeură.
Poftă bună!
Discussion about this post