Ingrediente necesare pentru perișoare:
- 500 g carne tocată de vită
- 250 g carne tocată de porc
- 1 ceapă roșie tocată mărunt
- 1 cățel de usturoi, pisat
- 100 g pesmet
- 1 ou
- 5 linguri lapte
- Sare și piper
Ingrediente necesare pentru sos:
- 40 g unt
- 40 g făină
- Ulei
- 150 ml supă de legume
- 150 ml supă de vită
- 150 ml smântână
- 2 lingurițe sos de soia
- 1 linguriță muștar
Mod de preparare:
Amestecăm carnea tocată de vită cu carnea tocată de porc, adăugăm ceapa, usturoiul, pesmetul, oul și amestecăm până la omogenizare.
Adăugăm și laptele, sarea, piperul și amestecăm iar.
Formăm chifteluțele, le așezăm pe o farfurie, acoperim farfuria și o dăm la frigider pentru cel puțin 2 ore.
Într-o tigaie cu ulei încins, prăjim chifteluțele până se rumenesc frumos pe toate părțile.
Le scoatem apoi într-un vas termorezistent.
Acoperim vasul și îl dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade celsius pentru 30 de minute.
Pentru sos, topim untul într-o tigaie, adăugăm făina și amestecăm timp de 2 minute.
Adăugăm și supele și mai lăsăm pe foc un pic.
Ulterior, adăugăm smântâna, sosul de soia, muștarul și fierbem sosul până se îngroașă un pic.
Servim chifteluțele cu acest sos minunat.
Să le savurați cu poftă! Poftă bună!