Ingrediente necesare:
- 2 morcovi
- 2 kg conopidă
- Oțet
- Zahăr
- Frunze de dafin
- Apă
- Sare neiodată
- Piper boabe
Mod de preparare:
- Turnăm oțet în fiecare borcan, până la dunga de jos. Punem și câte 1 lingură de zahăr și câte 1 linguriță rasă de sare, câte 1 frunză de dafin și 1 linguriță de piper boabe.
- Amestecăm și punem și buchețelele de conopidă spălate în prealabil. Printre buchețelele de conopidă adăugăm și rondele de morcovi.
- Completăm fiecare borcan cu apă rece, cât să acopere complet conopida după care le închidem ermetic cu capacele curate.
- Punem un prosop la baza unei cratițe și așezăm deasupra borcanele. Umplem cratița cu apă până la gura borcanelor și punem pe foc.
- Din momentul în care apa dă în clocot, sterilizăm borcanele timp de 20 de minute. După sterilizare, oprim focul și acoperim cratița cu capac.
- Lăsăm borcanele să se răcească în cratiță, până a doua zi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!