Rețetă pentru iarnă și nu numai – Salată de ardei iuți 2022 – Salată de ardei iuți cu ceapă și gogoșari
Ingrediente necesare:
- 500 g ceapă
- 500 g ardei grași
- 1 kg ardei iuți
- 300 ml oțet
- 2 linguri miere
- 2 lingurițe sare
- Hrean
- Frunze de țelină
Mod de preparare:
- Tăiem ceapa, ardeii grași și cei iuți și amestecăm. Adăugăm o jumătate linguriță rasă de sare și amestecăm din nou.
- Ne ocupăm de borcane și capace: le spălăm foarte bine după care le sterilizăm la cuptor, la 140 de grade, timp de 10 minute. Le lăsăm să se răcească în cuptor.
- În fiecare borcan punem câte o bucată de hrean și 1 linguriță de miere (sau după gust). Noi am folosit borcane de 400 de grame.
- Umplem borcanele cu amestecul de legume după care punem deasupra oțetul. Le închidem ermetic.
- În primele zile, agităm borcanele și mai completăm cu un pic de oțet dacă este nevoie.
Savurați cu poftă! Poftă bună!