Ingrediente necesare pentru maia:

  • 8 g drojdie uscată
  • 90 ml apă
  • 1 linguriță zahăr

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 600 g făină
  • 2 lingurițe zahăr
  • 200 g unt rece
  • 1 ou
  • 1 linguriță sare
  • 135 ml lapte

Mod de preparare:

Începem cu maiaua: amestecăm toate ingredientele într-un vas.
Acoperim vasul cu folie alimentară și lăsăm deoparte timp de 10 minute.

Într-un bol, amestecăm făina cu sarea și cu zahărul.
Într-un alt bol, batem oul cu o furculiță, turnăm și laptele și amestecăm bine.

Transferăm amestecul de făina și zahăr pe blatul de lucru, adăugăm cubulețele de unt rece și frecăm bine.
Facem o adâncitură unde adăugăm ingredientele lichide, în câteva etape, frământând rapid aluatul.

Notă: nu frământăm mult timp aluatul, altfel untul se va topi și nu vom mai obține un aluat foietaj.
Învelim aluatul obținut în folie alimentară și îl dăm la frigider pentru 2 ore.

Ulterior, scoatem aluatul pe suprafața de lucru înfăinată și îl întindem.
Îl împăturim din ambele părți și în jumătate după care îl tăiem.

Să-l folosiți cu spor, pentru tarte, chifle, pateuri sau prăjituri. Poftă bună!