Rețetă pas cu pas, în imagini – Tiramisu de casă cu pișcoturi, mascarpone și frișcă – Curcubeu pe cerul gurii!
Timp de preparare: 30 minute
Nr. de porții: 20
Ingrediente
- 500 gr pișcoturi
- 500 gr mascarpone
- 500 ml smântână pentru frișcă
- 450 ml cafea îndulcita după gust
- 50 ml Amaretto
- 3 gălbenușuri
- 100 gr zahăr tos
- 50 gr zahăr pudră
- 38/25 Tavă
- Cacao pentru decor
Preparare
Pentru început, pregătim cafeaua pentru a avea timp sa se răcească. Cafeaua se îndulcește după gustul fiecăruia și se adaugă Amatetto.
Gălbenușurile se mixează bine cu zahărul tos pana se albesc. Mascarponele separat se mixează cu zahărul pudră.
Peste gălbenușuri se pune mascarponele și se mixează încet. Compoziția se dă la rece până batem smântâna pentru frișcă.
După ce am bătut bine frișca, se scoate compoziția de mascarpone si gălbenuș și se adaugă treptat peste frișca bătută. Va rezulta o cremă fermă.
Se ia tava, punem un rând de pișcoturi însiropate. Peste pișcoturi punem jumătate din cantitatea de cremă.
Punem al doilea rând de pișcoturi și deasupra restul de cremă. Se dă la rece pentru 2-3 ore.
Pentru decor eu am folosit o bucată de perdeluță sau mileu dacă aveți. Puneți deasupra și presărați cacao. Se ridică perdeluța dintr-o dată.
Acest desert este printre preferatele soțului.
De fiecare datp încânt atât familia cât și prietenii cu acest tiramisu.
Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres