Salată turcească de castraveți – Dressingul din iaurt grecesc, smântână și usturoi este bestial – Pentru această rețetă gustoasă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente:
- mărar
- mentă
- 8 castraveți
- 200 ml iaurt grecesc
- 2 linguri smântână
- 1 lingură suc de lămâie
- 1 ceapă roșie
- 2 căței de usturoi
- piper negru
- puțin zahăr
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 linguriță apă
- 1/2 linguriță sare
Mod de preparare:
1. Pentru început, spălăm castraveții și îi curățăm. Dacă sunt prea copți, este indicat să-i decojiți…
2. Tăiem castraveții rondele de 3 mm grosime, apoi îi așezăm într-un bol.
3. Decojim ceapa și o tăiem în jumătăți de inele.
4. Tocăm mărarul și îl adăugăm în bol.
5. Tăiem menta mărunt și o adăugăm în bol.
6. Mărunțim usturoiul și îl așezăm într-un bol separat.
7. După ce am tăiat toate legumele și verdeața, putem să pregătim sosul. Amestecăm smântâna cu iaurtul, sucul de lămâie, sarea, piperul, zahărul, ulei de măsline, apa și usturoiul.
8. După ce am obținut o cremă omogenă, adăugăm ingredientele rămase și amestecăm bine.
Să o savurați cu poftă!