Ingrediente necesare:
- 1 kg cartofi
- 1 morcov
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- 1 frunză dafin
- 1 ceașcă suc de roșii
- 3 linguri ulei
- sare, piper, boia
- câteva fire de pătrunjel și mărar
Mod de preparare:
Începem prin a curăța și spăla legumele. Tăiem cartofii în cuburi de mărime potrivită, apoi îi punem într-un castron și îi acoperim cu apă rece.
Tăiem morcovul în rondele și ceapa și ardeiul în cubulețe.
Călim ceapa într-o cratiță cu ulei încins, până se înmoaie un pic, apoi adăugăm rondelele de morcovi, ardeiul și cartofii scurși de apă.
Amestecăm și călim legumele timp de 2-3 minute, apoi turnăm apă cât să le acopere de tot. Punem și frunza de dafin și când tocănița începe să fiarbă, acoperim cratița parțial, cu un capac.
Lăsăm să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când.
Când legumele sunt pătrunse, adăugăm sucul de roșii, boiaua, sarea, piperul și amestecăm.
După încă 3-4 minute de fiert, adăugăm verdeața spălată și tocată mărunt.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!