Ingrediente necesare:
- 200 g făină
- 100 g zahăr
- 300 g banane ( cantitate fără coajă )
- 75 ml ulei
- 200 ml apă minerală carbogazoasă
- 75 g nucă măcinată grosier
- 1 praf de sare
- 1 linguriță esență de vanilie
- 1 linguriță cu vârf bicarbonat stins în puțin oțet
Mod de preparare:
Începem prin a preîncălzi cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă de cozonac cu hârtie de copt.
Decojim bananele, după care le zdrobim bine cu ajutorul unei furculițe.
Într-un bol mediu, punem apa minerală, uleiul, esența, bicarbonatul și amestecăm bine cu un tel.
Adăugăm apoi și sarea, zahărul, amestecăm din nou și adăugăm bananele apoi făină în ploaie.
Amestecăm foarte bine să nu rămână cocoloașe.
La final, încorporăm și nuca, oprind două linguri din cantitatea totală.
Transferăm aluatul în tava pregătită, presărăm nuca rămasă și coacem checul timp de 50 de minute sau până se rumenește frumos deasupra și trece testul cu scobitoarea.
Când checul este gata, scoatem tava din cuptor, îl lăsăm să se răcească timp de 10 minute apoi scoatem checul din tavă, cu tot cu hârtia de copt.
Când se răcește de tot, îl porționăm.
Să îl savurați cu poftă! Poftă bună!