Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Paste Tartinabile pentru Gustări calde și savuroase – 2 rețete cu adevărat gustoase

Ingrediente necesare:

  • 100 ml ulei
  • 4 cepe
  • 200 g șuncă
  • 250 g ciuperci champignon
  • 4 – 5 linguri făină
  • 600-700 ml lapte
  • Sare, piper după gust
  • 1 legătură pătrunjel
  • 200-250 g cașcaval
  • Ulei de măsline

Mod de preparare:

Pentru început, pregătim ingredientele: tocăm mărunt ceapa și șunca. Dăm ciupercile prin răzătoare. Punem pe foc 2 tigăi cu câte un pic de ulei de măsline.

Împărțim ceapa tocată mărunt între cele 2 tigăi și călim până ceapa devine sticloasă. În prima tigaie adăugăm ciupercile și amestecăm bine. În a doua tigaie, adăugăm șunca și amestecăm bine. Prăjim cele două compoziții timp de câteva minute, amestecând periodic. Potrivim compozițiile de sare, piper și amestecăm.

Peste ciuperci adăugăm cam 2-3 linguri de făină, iar peste șuncă punem 2 linguri. Amestecăm ușor în cele 2 tigăi, până la omogenizare, după care mai lăsăm pe foc timp de aproximativ 30 de secunde.

În tigaia cu șuncă turnăm aproximativ 300-350 ml de lapte și amestecăm. În tigaia cu ciuperci, la fel, turnăm laptele rămas și amestecăm.

Fierbem la foc mic până se îngroașă, iar spre final adăugăm și pătrunjelul tocat mărunt. Gustăm și dacă este nevoie, potrivim de sare și/sau piper. Lăsăm să se răcească timp de 10-15 minute, după care transferăm cele 2 creme în 2 boluri.

Notă: cremele se vor îngroșa un pic în timp ce se răcesc.

Așezăm feliile de pâine pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Peste pâine întindem cremele, punem și cașcaval ras peste fiecare felie și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180-190 grade Celsius, pentru 10 minute sau până se rumenesc frumos.

Savurați cu poftă! Poftă bună!