Nivel de dificultate: Începători

Timp de pregătire: 60 minute

Ingrediente necesare:

Pentru umplutură:

  • 1-1,5 kg mere
  • 2-3 linguri zahăr
  • 1 plic praf de budincă cu gust de vanilie (sau cremă de casă)
  • puțină scorțișoară

Pentru blat:

  • 500 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 250 g unt
  • puțină sare
  • 1 ou
  • 1 gălbenuș de ou

Mod de preparare:

Decojim și răzuim merele, apoi amestecăm cu zeamă de lămâie. După câteva minute stoarcem. Avem nevoie de 30 ml; dacă e necesar, completăm cu apă.

Amestecăm bine bine zeama de la mere cu praful de budincă (să nu rămână cocoloașe), după care fierbem la foc mic, până se îngroașă… Punem zahăr și scorțișoară după gust. Luăm de pe foc și amestecăm cu merele.

Amestecăm făina cu praful de copt, un pic de sare, zahăr, untul rece și ouăle.

Împărțim aluatul obținut în două părți egale. Întindem primul aluat într-o tavă medie, presărăm câțiva biscuiți zdrobiți sau puțin pesmet și întindem umplutura, apoi punem celălalt aluat. Cu albușul de ou rămas ungem plăcinta, după care o înțepăm din loc în loc cu o furculiță…

Coacem la 180 grade Celsius, aproximativ 30 minute.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!