Rețetă pentru fripturi de porc gustoase și savuroase – Cea mai bună marinadă pentru ceafa de porc – Aveți nevoie de muștar, 8-10 căței de usturoi, ulei de măsline și… 

Ingrediente necesare:

  • Ceafă de porc
  • Muștar
  • 8- 10 căței usturoi
  • Piper după gust
  • Un pic de ulei de măsline

Mod de preparare:

Într-un bol, amestecăm bine muștarul cu usturoiul tocat mărunt, cu piperul și cu un pic de ulei de măsline. Între două bucăți de folie alimentară, frăgezim feliile de carne cu ciocanul de carne.

Luăm prima felie de carne și ungem ambele părți cu marinada pregătită anterior. Așezăm felia pe o bucată mare de folie de aluminiu sau pe hârtie de copt. Procedăm la fel și cu celelalte felii de carne și le punem una peste cealaltă, pe hârtia de copt. Împachetăm bine carnea în hârtia de copt, o punem într-o pungă de plastic și dăm la frigider pentru 4-5-6 zile chiar.

Notă: pentru această marinada nu folosim sare, nici sos de soia, deoarece pentru această metodă de marinare, nu vrem ca carnea să-și lase zeama. Vom săra și condimenta carnea chiar înainte de prăjire.

Savurați cu poftă! Poftă bună!