Ingrediente necesare:
- 500 g făină
- 350-380 ml apă
- 1 lingură tărâțe de grâu
- 1 linguriță bicarbonat
- 1 linguriță oțet
- jumătate linguriță sare
Mod de preparare:
Preîncălzit cuptorul la 180 de grade Celsius și tapetăm o tavă rotundă cu hârtie de copt.
Într-un castron, cernem făina, adăugăm tărâțele și amestecăm bine.
Punem și sarea, bicarbonatul stins cu oțet, apoi treptat adăugăm și apa aflată la temperatura camerei, amestecând continuu cu un tel.
Punem apă cât să obținem un aluat lipicios și moale.
Răsturnăm aluatul astfel obținut în tava pregătită, cu ajutorul unei spatule.
Dăm tava la cuptor și coacem pâinea timp de 50 de minute, sau până se rumenește frumos.
După aceea, o transferăm pe un grătar și o lăsăm să se răcească.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!