Ingrediente pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 250 g unt cu 80% grăsime sau untură
  • 1 ou
  • 1 linguriță praf de copt
  • 50 ml apă
  • 2 linguri oțet
  • sare
  • o fiolă esență de vanilie

Ingrediente pentru umplutură:

  • 350 g gem de prune
  • 150 g miez de nucă
  • 1 fiolă esență de rom

Mod de preparare:

1. Pentru aluat, turnăm făina într-un bol. Adăugăm untul sau untura, praful de copt, oul, esența de vanilie, sarea, apa călduță, 2 linguri de oțet și amestecăm totul foarte bine. Frământăm până obținem un aluat moale, elastic și pufos.
Nu trebuie să frământăm aluatul foarte mult, altfel untura se va topi prea mult.

2. Pentru umplutură, amestecăm gemul cu miezul de nucă și esența de rom.

3. Întindem aluatul pregătit anterior, în 2 dreptunghiuri egale, pe suprafața de lucru presărată cu făină. Pe lungime tăiem fasii de aluat de circa 9-10 cm lătime. La marginea fasiilor de aluat punem umplutura de gem, rulăm si tăiem in bucăti de 3-4 cm. Formăm cornulețele și le așezăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.

Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute, pe tava tapetată cu hârtie de copt.
Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte, cornulețe sunt gata când sunt coapte și ușor rumenite.

4.După ce se răcoresc un pic, le pudrăm cu zahăr pudră.

Să le savurați cu poftă! Poftă bună!