Prăjitura Mille Feuille – Prăjitură franțuzească de casă, după rețeta originală – Pentru această prăjitură delicioasă de casă, aveți nevoie de următoarele ingrediente…
Ingrediente necesare
- apă
- zahăr
- aluat foietaj
Ingrediente pentru cremă:
- 1 l lapte
- vanilie
- 6 gălbenușuri
- 250 g zahăr
- 20 g amidon
- 100 g făină
- 200 g unt
Mod de preparare:
1. Pentru început, pregătim blatul de tort. Întindem aluatul de foietaj într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Uniform, tapetăm aluatul cu apă și zahăr. Coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200 de grade Celsius, timp de 15 minute.
2. Pentru cremă, punem la fiert la foc mic, 700 ml de lapte. Într-un bol separat, batem gălbenușurile de ou cu zahăr și făină. După ce am obținut un amestec omogen, adăugăm laptele rămas.
3. Când a început să fiarbă, turnăm în lapte amestecul de gălbenușuri. Amestecăm energic până obținem o cremă densă și omogenă.
4. Pentru a monta prăjitura, tăiem blatul pregătit anterior în 3 fâșii egale. Tapetăm o parte din aluat cu cremă, iar pe deasupra adăugăm a 2-a bucățică de aluat. Procedăm la fel până terminam toate ingredientele.
5. La final, decorăm tortul cu crema rămasă.
Să îl savurați cu drag – Poftă bună!
Discussion about this post