Supă gustoasă cu perișoare – Rețeta pe care nu vei schimba curând

Supă gustoasă cu perișoare – Rețeta pe care nu vei schimba curând – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare

  • 800 g carne de vită
  • pătrunjel
  • 250 g morcov
  • 2 cepe
  • 2 roșii
  • 4 cartofi
  • 300 g mazăre
  • 1 ardei gras roșu
  • 4 frunze de dafin
  • sare, piper

Ingrediente pentru perișoare:

  • 800 g carne de vită
  • 200 g orez
  • sare, piper negru

Mod de preparare:

1. Pentru început, punem carnea de vită la fiert. Într-o oală adâncă adăugăm 4-5 l de apă, carnea de vită, acoperim cu un capac și fierbem la foc mic 2-3 ore. Cu ajutorul unei spatule, îndepărtăm spuma formată la suprafață.

2. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem mărunt ceapa și pătrunjelul. Morcovii îi dăm prin răzătoarea mare. Adăugăm legumele în supă, împreună cu frunzele de dafin și gătim la foc mic 30 de minute.

3. Pentru perișoare, punem orezul la fiert la foc mare. După ce apa a început să clocotească, adăugăm sare și fierbem la foc mic încă 10 minute. După acest interval, strecurăm orezul și îl lăsăm la răcit la temperatura camerei.

4. Într-un bol, adăugăm carnea tocată. Condimentăm cu sare și piper, pe urmă adăugăm orezul răcit. Amestecăm bine până la omogenizare.

5. Formăm perișoarele și le așezăm pe un platou, tapetat cu ulei.

6. După ce supa a fiert, scoatem carnea de vită. Adăugăm cartofii tăiați cubulețe, mazarea și ardeiul gras tăiat fâșii.

7. Adăugăm perișoarele, condimentăm cu sare și piper și fierbem supa la foc mic încă 10 minute.

Să aveți poftă!

Încearcă și… Supă de usturoi – Pe lângă faptul că este gustoasă, este și sănătoasă

Ingrediente:

  • 8 roșii
  • 2 căpățâni de usturoi
  • 1 pâine feliată
  • 2 l supă de pui
  • 2 lingurițe boia
  • 6 linguri ulei măsline
  • 100 g pătrunjel
  • câteva ouă
  • sare, piper

Mod de preparare:

1. Pentru început, îndepărtăm coaja de pâine cu ajutorul unui cuțit. Dăm miezul obținut printr-o răzătoare, pentru a avea în final, un bol de firimituri. Separat, curățăm usturoiul și îl tocăm cât mai mărunt.

Într-un vas, punem apă la fiert. După ce apa a început să clocotească, adăugăm roșiile în vas și le lăsăm 5 minute. După ce s-au răcit, cu ajutorul unui cuțit le decojim și le tăiem cubulețe mici.

2. Într-o tigaie încinsă cu ulei de măsline, prăjim câteva minute, usturoiul pregătit anterior.

3. Adăugăm firimiturile de pâine și gătim la foc mediu câteva minute, până obținem o culoare omogenă.

4. Condimentăm cu boia iar la final adăugăm roșiile tăiate cubulețe. Amestecăm bine.

5. Turnăm amestecul obținut într-o oală adâncă. Adăugăm supa de pui și gătim la foc mic.

6. Când supa a început să fiarbă, adăugăm ouăle bătute și amestecăm foarte bine, până la omogenizare.

7. La final, adăugăm pătrunjelul tocat mărunt și condimentăm cu sare și piper.

Poftă bună!