Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Cheesecake cu brânză dulce și jeleu de caise – Prăjitură de sezon, foarte aromată și răcoritoare – Pentru a pregăti această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare pentru blat:
- 2 ouă
- 50 g făină
- 40 g zahăr tos
- 1 praf de sare
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 1 conservă caise (850g)
- 300 ml frișcă lichidă 30-40%
- 300 g brânză de vaci
- 180 g zahăr tos
- 70 ml frișcă lichidă 20-30% (sau smântână)
- 30 g gelatină instant
- 10 g zahăr vanilat
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm albușurile spumă tare împreună cu un praf de sare și încorporând treptat zahărul tos.
Rând pe rând, încorporăm și gălbenușurile. Încorporăm făina cernută în 2-3 tranșe, amestecând ușor cu spatula.
Transferăm aluatul astfel obținut într-o tavă de 21 cm tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 20-25 minute.
După coacere, tăiem 1 cm din jurul blatului și îl punem înapoi în tavă, împreună cu o folie acetat. Însiropăm generos blatul cu siropul de caise din conservă.
Pentru umplutură, amestecăm gelatina cu 180 ml de sirop din conservă și o lăsăm să se umfle.
Punem caisele în blender și mixăm până obținem un piure după care transferăm piureul într-un bol.
Punem brânza de vaci în blender împreună cu 100 de grame de zahăr și 70 ml frișcă lichidă și omogenizăm.
Mixăm 300 ml frișcă spumă tare, încorporând treptat și 80 de grame de zahăr tos și zahărul vanilat. Încorporăm amestecul de brânză de vaci.
Încălzim gelatina la cuptorul cu microunde, doar până se lichefiază (avem grijă să nu o fierbem!) după care turnăm jumătate în piureul de caise și amestecăm bine.
Cealaltă jumătate o încorporăm în compoziția de brânză.
Turnăm umplutura albă deasupra blatului din tavă după care, cu mare grijă, turnăm deasupra și jeleul de caise.
Amestecăm ușor cele două umpluturi după care dăm tortul la frigider peste noapte sau măcar pentru 3-4 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!