1. Salam dulce
Ingrediente:
- 200 g unt
- 400 g biscuiți
- 160 g miez de nucă
- 4 linguri cacao
- 4 linguri zahăr
- 6 linguri lapte
Mod de preparare:
1. Pentru început, coacem miezul de nucă mărunțit într-o tigaie încinsă fără ulei.
2. Cu ajutorul unui blender, mărunțim biscuiții.
3. Într-un vas, turnăm laptele. Adăugăm zahărul și pudra de cacao. Punem amestecul la fiert la foc mic. Adăugăm untul, miezul de nucă și biscuiții. Amestecăm foarte bine până la omogenizare.
4. Turnăm amestecul pe o folie de plastic. Formăm rulada și o punem la frigider pentru câteva ore.
2. “Salam” cu sticksuri
Ingrediente:
- 500 g de sticksuri cu vanilie
- 100 g unt
- 500 g caramele
Mod de preparare:
1. Într-un vas, adăugăm caramelele și untul. Punem vasul la încălzit pe baie de aburi. Amestecăm energic până la omogenizare.
2. Puneți sticksurile într-un singur rând pe o foaie de copt unsă cu unt.
3. Turnăm compoziția de caramelele pregătită anterior.
4. Formăm rulada și o punem la frigider pentru câteva ore.
3. “Salam” din pufuleți din porumb
Ingrediente:
- 200 g pufuleți
- 800 g caramele
- 300 g unt
Mod de preparare:
1. Într-un vas, adăugăm caramelele și untul. Punem vasul la încălzit pe baie de aburi. Amestecăm energic până la omogenizare.
2. Adăugăm pufuleții și amestecăm foarte bine.
3. Formăm rulada și o punem la frigider pentru câteva ore.
Furnicar
Ingrediente:
- 500 g biscuiți
- 150 g miez de nucă
- 100 g unt
- 1 cutie lapte condensat
- 1 lingură semințe de mac
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui mixer, batem untul. Adăugăm laptele și amestecăm bine. Cu ajutorul unui blender, mărunțim biscuiții.
2. Adăugăm untul și miezul de nucă. Amestecăm bine până obținem o compoziția omogenă.
3. Puneți masa pe un platou în formă de piramidă, presărați-o cu mac și dați-o la frigider pentru câteva ore.
Bounty
Ingrediente:
- 1 cutie lapte condensat
- 350 g fulgi de cocos
- 200 g ciocolată
Mod de preparare:
1. Într-un bol, turnăm laptele condensat. Adăugăm fulgii de cocos și amestecăm bine.
2. Formăm batoanele și le dăm prin ciocolată topită. Le așezăm pe un platou și le punem la firgider pentru câteva ore.
Raffaello
Ingrediente:
- 1 cutie de lapte condensat
- 200 g unt
- 200 g fulgi de cocos
- 200 g migdale
- vanilie
Mod de preparare:
1. Într-un bol, amestecăm untul, vanilia, laptele condensat și fulgii de cocos.
2. Punem amestecul la frigider pentru 60 de minute.
3. Într-o tigaie încinsă, fără ulei, coacem migdalele.
4. Formăm biluțe din compoziția pregătită anterior. La mijloc adăugăm câte o migdală.
5. Dăm biluțele prin fulgi de cocos, le așezăm pe un platou, pe urmă le punem la frigider pentru câteva ore.
Să le savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post