Ingrediente necesare:
- 15 kg ardei kapia roșii
- 30 g roșii (bine coapte, cărnoase)
- 3 linguri cu vârf sare pentru murături
- 3 linguri cu vârf zahăr
Mod de preparare:
- Spălăm legumele, tăiem roșiile în sferturi și scoatem cotoarele. Tăiem ardeii jumătăți și scoatem semințele, nervurile și cotoarele.
- Punem legumele pe foc mic pentru 2-3 ore, timp în care amestecăm des. Luăm oala de pe foc, acoperim cu un șervet umed și lăsăm deoparte până a doua zi.
- A doua zi, trecem amestecul prin mașina de suc sau prin sită. Punem bulionul înapoi pe foc și îl mai fierbem timp de 1 oră, la foc mic. Avem grijă să amestecăm des ca să nu se lipească.
- Adăugăm și zahărul și sarea și amestecăm bine.
- Transferăm bulionul fierbinte în borcanele spălate bine și sterilizate. Închidem ermetic cu capace, le întoarcem cu gura în jos și le lăsăm până a doua zi.
- Se recomandă să lăsăm borcanele pe masă timp de 7 zile pentru a ne asigură că nu se umflă capacele. Ulterior, le putem depozita în cămară.
Savurați cu poftă! Poftă bună!