kiloRețete
vineri, noiembrie 24, 2023
kiloRețete
No Result
View All Result

Sos marinara, pentru iarnă – Sos de roșii cu usturoi, pentru paste – Merită să încercați rețeta, o să vă placă mult

Sos marinara, pentru iarnă – Sos de roșii cu usturoi, pentru paste – Merită să încercați rețeta, o să vă placă mult

Ingrediente necesare pentru 2 borcane de câte 400 ml:

  • Ardei iute (după gust)
  • Sare, oregano, busuioc
  • 1 kg roșii (cărnoase)
  • 7-8 căței usturoi
  • 100 ml ulei
  • 200 ml vin roșu, sec (opțional)

Mod de preparare:

  1. Spălăm bine roșiile, le crestăm în formă de cruce la un capăt. Punem apă la fiert într-o oală mare. Când apa dă în clocot, adăugăm roșiile și le opărim timp de 20 de secunde.
  2. Le scoatem cu o spumieră și le transferăm într-un bol cu apă rece. Le decojim și le lăsăm deoparte.
  3. Tocăm mărunt oregano și busuioc (sau putem folosi ierburi uscate), curățăm și tocăm mărunt usturoiul.
  4. Încingem uleiul într-o tigaie adâncă, adăugăm usturoiul și îl călim câteva secunde, pe foc cât se poate de mic. Pentru un gust mai picant, alături de usturoi putem pune și un pic de ardei iute tocat mărunt.
  5. Adăugăm ierburile aromatice, roșiile tăiate cubulețe (sau felii), vinul și amestecăm. Fierbem pe foc mic aproximativ 30 de minute, începând din momentul în care sosul dă în clocot.
  6. În timpul fierberii amestecăm ocazional sosul și mai zdrobim bucățile mai mari de roșii. Dacă roșiile nu lasă suficientă zeamă, adăugăm și 100-150 ml de apă.
  7. Când sosul scade și este aproape gata, punem și sarea și amestecăm. Fierbem sosul pentru încă 2 sau 3 minute.
  8. Punem borcanele sterilizate pe o tavă metalică și le umplem cu sosul pregătit, după care le închidem ermetic.
  9. Punem un prosop de bucătărie pe fundul unei cratițe și așezăm borcanele deasupra, adăugăm apă cât să ajungă aproape de capace.
  10. Punem cratița pe foc și din momentul în care apa dă în clocot, sterilizăm borcanele timp de 20-25 de minute.
  11. După sterilizare, stingem focul și lăsăm borcanele să se răcească complet, în apa în care au fiert, până a doua zi.
  12. A doua zi, scoatem borcanele din apă, le ștergem și le depozităm în cămară.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Prăjitură de casă cu ciocolată și frișcă – Rețetă simplă și rapidă, gata în 30 minute – Pur și simplu un deliciu
Fără categorie

Prăjitură de casă cu ciocolată și frișcă – Rețetă simplă și rapidă, gata în 30 minute – Pur și simplu un deliciu

Prăjitură turnată cu caise – Pufoasă și delicioasă (cu apă minerală) – Încercați rețeta, o să vă placă mult
Fără categorie

Prăjitură turnată cu caise – Pufoasă și delicioasă (cu apă minerală) – Încercați rețeta, o să vă placă mult

Prăjitură de casă la tavă – Moale și cremoasă, cu nucă și caramel – Nimeni nu refuză încă o bucățică
Fără categorie

Prăjitură de casă la tavă – Moale și cremoasă, cu nucă și caramel – Nimeni nu refuză încă o bucățică

Prăjitură de casă cu nucă și ciocolată – Regina Maria – Prăjitură fină și delicioasă, merită încercată
Fără categorie

Prăjitură de casă cu nucă și ciocolată – Regina Maria – Prăjitură fină și delicioasă, merită încercată

Cheesecake cu vanilie și caramel – Rețetă de nota 10 – Pur și simplu un deliciu
Fără categorie

Cheesecake cu vanilie și caramel – Rețetă de nota 10 – Pur și simplu un deliciu

Prăjitură de casă la tavă – Blat pufos cu nucă, cremă din gălbenușuri, glazură de ciocolată –  Un deliciu
Fără categorie

Prăjitură de casă la tavă – Blat pufos cu nucă, cremă din gălbenușuri, glazură de ciocolată – Un deliciu

Next Post
Dulceață de ardei iuți – Dulceață dulce-acrișoară și picantă, deosebit de gustoasă – Merită să încercați rețeta

Dulceață de ardei iuți - Dulceață dulce-acrișoară și picantă, deosebit de gustoasă - Merită să încercați rețeta

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Ciorbă gustoasă de perișoare – Rețeta pe care nu vei schimba curând
Fără categorie

Ciorbă gustoasă de perișoare – Rețeta pe care nu vei schimba curând

Sărățele de casă cu cașcaval – Sărățele de casă fragede, pufoase, moi și gustoase
Fără categorie

Sărățele de casă cu cașcaval – Sărățele de casă fragede, pufoase, moi și gustoase

Rețetă rapidă, fără coacere – Prăjitură de casă cremoasă și delicioasă (cu fructe) – Aveți nevoie de 200g biscuiți, 600g cremă de brânză, 300g iaurt și…
Fără categorie

Rețetă rapidă, fără coacere – Prăjitură de casă cremoasă și delicioasă (cu fructe) – Aveți nevoie de 200g biscuiți, 600g cremă de brânză, 300g iaurt și…

Prăjitură de casă, cu fructe de pădure și cremă de iaurt – Prăjitură ușoară, ideală când doriți ceva dulce și bun
Fără categorie

Prăjitură de casă ușoară, delicioasă și aromată – Prăjitură cu vișine (din compot) și aluat răzuit

Plăcintă cu cașcaval – Dacă vă plac plăcintele, nu aveți voie să ratați această rețetă
Fără categorie

Plăcintă cu cașcaval – Dacă vă plac plăcintele, nu aveți voie să ratați această rețetă

Pateuri de casă cu brânză – Se fac ușor și sunt senzaționale, merită să încercați rețeta, nu veți regreta
Fără categorie

Pateuri de casă cu brânză – Se fac ușor și sunt senzaționale, merită să încercați rețeta, nu veți regreta

  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate