kiloRețete
miercuri, mai 21, 2025
kiloRețete
No Result
View All Result

Sos marinara, pentru iarnă – Sos de roșii cu usturoi, pentru paste – Merită să încercați rețeta, o să vă placă mult

Sos marinara, pentru iarnă – Sos de roșii cu usturoi, pentru paste – Merită să încercați rețeta, o să vă placă mult

Ingrediente necesare pentru 2 borcane de câte 400 ml:

  • Ardei iute (după gust)
  • Sare, oregano, busuioc
  • 1 kg roșii (cărnoase)
  • 7-8 căței usturoi
  • 100 ml ulei
  • 200 ml vin roșu, sec (opțional)

Mod de preparare:

  1. Spălăm bine roșiile, le crestăm în formă de cruce la un capăt. Punem apă la fiert într-o oală mare. Când apa dă în clocot, adăugăm roșiile și le opărim timp de 20 de secunde.
  2. Le scoatem cu o spumieră și le transferăm într-un bol cu apă rece. Le decojim și le lăsăm deoparte.
  3. Tocăm mărunt oregano și busuioc (sau putem folosi ierburi uscate), curățăm și tocăm mărunt usturoiul.
  4. Încingem uleiul într-o tigaie adâncă, adăugăm usturoiul și îl călim câteva secunde, pe foc cât se poate de mic. Pentru un gust mai picant, alături de usturoi putem pune și un pic de ardei iute tocat mărunt.
  5. Adăugăm ierburile aromatice, roșiile tăiate cubulețe (sau felii), vinul și amestecăm. Fierbem pe foc mic aproximativ 30 de minute, începând din momentul în care sosul dă în clocot.
  6. În timpul fierberii amestecăm ocazional sosul și mai zdrobim bucățile mai mari de roșii. Dacă roșiile nu lasă suficientă zeamă, adăugăm și 100-150 ml de apă.
  7. Când sosul scade și este aproape gata, punem și sarea și amestecăm. Fierbem sosul pentru încă 2 sau 3 minute.
  8. Punem borcanele sterilizate pe o tavă metalică și le umplem cu sosul pregătit, după care le închidem ermetic.
  9. Punem un prosop de bucătărie pe fundul unei cratițe și așezăm borcanele deasupra, adăugăm apă cât să ajungă aproape de capace.
  10. Punem cratița pe foc și din momentul în care apa dă în clocot, sterilizăm borcanele timp de 20-25 de minute.
  11. După sterilizare, stingem focul și lăsăm borcanele să se răcească complet, în apa în care au fiert, până a doua zi.
  12. A doua zi, scoatem borcanele din apă, le ștergem și le depozităm în cămară.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Cornulețe pufoase cu susan
Fără categorie

Cornulețe pufoase cu susan

Chec aperitiv cu șuncă, brânză și legume
Fără categorie

Chec aperitiv cu șuncă, brânză și legume

Chifle moi și pufoase
Fără categorie

Chifle moi și pufoase

Lipii pufoase coapte la cuptor
Fără categorie

Lipii pufoase coapte la cuptor

Sarmale tradiționale cu carne tocată și varză murată
Fără categorie

Sarmale tradiționale cu carne tocată și varză murată

Plăcintă bulgărească cu brânză și iaurt
Fără categorie

Plăcintă bulgărească cu brânză și iaurt

Next Post
Dulceață de ardei iuți – Dulceață dulce-acrișoară și picantă, deosebit de gustoasă – Merită să încercați rețeta

Dulceață de ardei iuți - Dulceață dulce-acrișoară și picantă, deosebit de gustoasă - Merită să încercați rețeta

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Prăjitura Ecler, fără coacere – Cea mai fină și cea mai delicioasă prăjitură de tip ecler
Fără categorie

Prăjitura Ecler, fără coacere – Cea mai fină și cea mai delicioasă prăjitură de tip ecler

Cei mai gustoși dovlecei marinați pentru iarnă – Rețeta simplă și aromată pe care o folosesc în fiecare an
Fără categorie

Cei mai gustoși dovlecei marinați pentru iarnă – Rețeta simplă și aromată pe care o folosesc în fiecare an

Ardei capia murați, la borcan, pentru iarnă – Rețetă simplă, rapidă, gustoasă – O folosesc în fiecare an
Aperitive

Ardei capia murați, la borcan, pentru iarnă – Rețetă simplă, rapidă, gustoasă – O folosesc în fiecare an

Prăjitură de casă cremoasă și delicioasă – Prăjitură cu biscuite și cremă de vanilie
Rețete

Prăjitură de casă cremoasă și delicioasă – Prăjitură cu biscuite și cremă de vanilie

Crenvurști făcuți în casă – Crenvurști cu rață și piept de pui – Rețetă scrisă și Video Șef Paul Constantin
Fără categorie

Crenvurști făcuți în casă – Crenvurști cu rață și piept de pui – Rețetă scrisă și Video Șef Paul Constantin

Desert rapid, la tigaie, gata imediat – Tocinei dulci din 5 mere, 2 ouă, 100g zahăr și praf de sare
Fără categorie

Desert rapid, la tigaie, gata imediat – Tocinei dulci din 5 mere, 2 ouă, 100g zahăr și praf de sare

Ustensile pentru gătit

Cutite profesionale
  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate