Ingrediente necesare pentru blat:
- 1 ou
- 50 g unt
- 200 g făină
- 75 g zahăr
- 25 g ulei
- 1 plic praf de copt
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 3 ouă
- 150 g cremă de brânză
- 100 g zahăr
- 200 ml lapte condensat
- 350 g brânză de vaci
- 100 ml frișcă lichidă
- esență de vaniliev
Mod de preparare:
Pentru blat, batem ouă într-un bol, adăugăm apoi untul topit și răcit, zahărul, făina, uleiul, praful de copt și amestecăm bine, până obținem un aluat nelipicios și omogen.
Pentru umplutură, mixăm brânza de vaci, crema de brânză, zahărul, laptele condensat, apoi adăugăm pe rând ouăle, mixând până la omogenizare după fiecare ou. Punem apoi și vanilia și frișca lichidă și mai amestecăm o dată, obținând o cremă lichidă.
Întindem blatul într-o tavă rotundă cu pereții detașabili, inclusiv pe pereții tăvii.
Turnăm amestecul de cremă peste blatul din tavă în strat uniform.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius și coacem tortul timp de 25-30 de minute, sau până se rumenește ușor.
Lăsăm tortul în cuptor până se răcește de tot, apoi îndepărtăm pereții tăvii și servim.
Să îl savurați cu poftă! Poftă bună!
Sursă rețetă: prvaalternativa.blogspot.com/2018/03/specijalitet-njemacke-kuhinjesirni.html
Discussion about this post