Rosiile murate, pregatite conform acestei retete sunt fragede, moi si suculenta. In plus, saramura este, de asemenea, delicioasa. Pentru aceasta retetea folosesc intotdeauna rosii bine coapte. Incearca si tu reteta de mai jos!
Ingrediente pentru un borcan de 3 litri:
- rosii coapte – cat sa incapa in borcan
- 1.5 litri apa, 5 lingurite zahar
- 5 lingurite sare grosiera, 6 linguri otet 9%
- 7 boabe piper negru, 2 frunze de dafin
- 3 catei de usturoi, 1 crenguta de marar
Mod de preparare:
Fierbem apa intr-o cratita. Luam un borcan sterilizat in cuptor si punem in el rosiile spalate. Impingem usor rosiile, insa fara a le presa prea tare, pentru ca s-ar putea crapa.
Turnam apa clocotita in borcan pentru a incalzi rosiile. Acoperim borcanul cu rosii cu un capac si il lasam deoparte pentru 15 minute.
Turnam apoi lichidul din borcan inapoi in cratita si il punem iarasi la fiert. Adaugam sare, zahar si boabe de piper negru.
Decojim cei 3 catei de usturoi si ii punem in borcanul cu rosii. Adaugam o crenguta de marar si 2 frunze de dafin.
Dupa ce lichidul de pe aragaz a fiert, oprim focul si adaugam otet. Umplem borcanele cu rosii cu marinada clocotita.
Infiletam bine capacele. Infasuram borcanele cu un prosop gros sau o patura calduroasa si le lasam sa se raceasca lent.
Dupa ce borcanele s-au racit complet, le depozitam intr-un loc intunecat si rece, de preferat in pivnita sau in camara. Rosiile murate pot fi consumate cu o varietate de mancaruri delicioase.
Incearca aceasta reteta simpla, dar delicioasa si pregateste-ti borcanele cu muraturi pentru iarna.
Poftă mare!