Rețetă cu imagini, pas cu pas – Melcișori pizza gustoase și savuroase, din aluat foietaj – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru sos:
- 75 g sos de roșii pasate
- 1 g ierburi italiene
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 270 g aluat foietaj
- 75 g ardei
- 35 g ceapă roșie
- 40 g măsline negre
- 140 g ton
- brânză cheddar
- brânză rasă
Mod de preparare:
Pune sosul de roșii pasate într-un bol și adaugă ierburile italiene. Amestecă bine.
Ia aluatul de foietaj și întinde-l pe o foaie de hârtie de copt. Întinde un strat de sos de roșii peste el.
Presară puțină brânză și legume (ceapă roșie, măsline, ardei) peste sos.
Adaugă tonul uniform și presară din nou puțină brânză.
Rulează aluatul de foietaj. Taie în 12 bucăți.
Ia o tavă de brioșe și pune o foaie de hârtie de copt în fiecare. Aceasta este o etapă importantă pentru a te asigura că aluatul se va scoate ușor și nu va rămâne lipit.
Pune rulourile umplute cu ton în cuptorul preîncălzit la 200°C. Coace timp de 15-20 de minute sau până când devin frumos aurii. Verifică periodic melcișorii, deoarece fiecare cuptor funcționează diferit.
Savurați cu poftă! Poftă bună!